slideshow04

Održana 75. sednica Opštinskog veća opštine Priboj

Na prvoj ovogodišnjoj, a 75. redovnoj sednici Opštinskog veća opštine Priboj, danas je usvojen Predlog Programa razvoja sporta opštine Priboj za period 2016-2018. godinu, a utvrđena je i Konačna rang lista o dodeli stipendija za talentovane studente iz Priboja za školsku 2015/2016. godinu.

75 sednica opstinskog veca

Program razvoja sporta u opštini Priboj kreiran je na osnovu potreba i problema uočenih u sportu. U cilju unapređenja uslova za razvoj sporta u pribojskoj opštini definisani su prioriteti od kojih su, po rečima većnika zaduženog za sport i omladinu Miroslava Bukvića, najvažniji unapređenje bazičnog sporta u školama i razvoj sportske infrastrukture.

Predsedavajući sednicom Veća predsednik opštine Priboj Lazar Rvović sugerisao je Sportskom savezu da ubrza donošenje odluke o raspodeli sredstava za rad sportskih klubova u ovoj godini, a upravama pribojskih sportskih klubova još jednom poručio da treba angažovati sportiste iz Priboja, a ne sa strane. Klubovima koji budu dovodili igrače sa strane, biće obustavljen prenos budžetskih sredstava za sport, upozorio je predsednik Rvović.

Na Opštinskom veću jednoglasno je usvojena i Konačna rang lista o dodeli stipendija za talentovane studente iz Priboja za školsku 2015/2016. godinu koja je objavljena na zvaničnoj Internet stranici opštine Priboj i na oglasnoj tabli u zgradi Opštinske uprave. Opštinsku stipendiju dobiće prvorangiranih 10 talentovanih studenata sa prosečnom ocenom od 10,00 do 9,10. Mesečni iznos opštinske stipendije za talentovane studente iznosi 12.000,00 dinara, a stipendija se isplaćuje deset meseci tokom ove školske godine, za šta je iz budžeta opštine Priboj opredeljeno ukupno 1,2 miliona dinara. Predsednik opštine potpisaće ugovore sa studentima koji su ostvarili pravo na stipendiju pod uslovom da ista prava nisu ostvarili iz budžeta Republike Srbije. Potpisivanje ugovora obaviće se u petak, 8. januara 2016. godine u 12 časova u kancelariji predsednika opštine Priboj.

Dnevni red sednice možete pogledati ovde.