slideshow04

Održana 76. sednica Opštinskog veća opštine Priboj

Danas je održano 76. po redu zasedanje Opštinskog veća opštine Priboj. Sednicu je otvorio predsednik opštine Priboj, nakon čega je usvojen red i pristupilo se radu po tačkama dnevnog reda.

Većnici su danas razmatrali Predlog zaključka o subvencionisanom prevozu penzionera, kojim je predviđeno da opština Priboj iz sredstava utvrđenih Odlukom o budžetu opštine Priboj, u ovoj godini izdvoji 5 miliona dinara, za subvencionisanje uslouge javnog prevoza na teriotoriji opštine Priboj, penzionisanih lica starijih od 65 godina života, sa prebivalištem na teritoriji opštine Priboj. Imajući u vidu činjenicu da jedino autoprevoznik "Janjušević" a.d. Priboj uslugom prevoza prekriva celu teritoriju opštine Priboj i učestvuje sa preko 70% u ukupno obavljanom prevozu, ovim Zaključkom Opštinsko veće, ovlašćuje predsednika Opštine da sa istim preduzećem zaključi ugovor o subvencionisanom prevozu penzionisanih lica starijih od 65 godina, sa prebivalištem na teritoriji opštine Priboj. Zaključkom je predviđeno da se ugovor može zaključiti za period od 01.02.2016. do 31.12.2016. godine.

Danas su razmatrani zahtevi za dodelu novčane pomoći za studente visokoškolskih ustanova u 2015/2016.godini. Predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović podsetio je da će za ove svrhe u ovoj godini biti izdvojeno 4.200.000,00 dinara, kao i da je veliki broj onih kojima je ovaj vid pomoći potreban, bez obzira na visinu primanja. Većnici su odlučili da ove godine model dodeljivanja materijalne pomoći bude malo drugačiji u odnosu na prethodne godine, pa će se ići na to da se pomogne veći broj studenata, odnosno svi čija prosečna mesečna primanja su ispod 10.000 dinara, i to tako što će dobiti novčanu pomoć od po 20.000 dinara u dve jednake rate.

Na sednici Opštinskog veća razmatralo se i obrazovanje Radnog tela za sprovođenje postupka ustupanja javnog prevoza na teritoriji opštine Priboj. Opštinsko veće opštine Priboj ovlastilo je predsednika Opštine da sačini Komisiju od pet članova, koja bi se u narednom periodu bavila sprovođenjem postupka ustupanja javnog prevoza u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

S.M.

Dnevni red sednice možete pogledati ovde.

75 sednica opstinskog veca