slideshow04

Odabrana deca Priboja za takmičenje "Srbija u ritmu Evrope"

U petak 22.januara u velikoj sali Doma kulrure "Pivo Karamatijević", održana je audicija koja je za cilj imala pronalaženje do 25 dece, koja bi na takmičenju "Srbija u ritmu Evrope" predstavljala opštinu Priboj.

srbija u rutmu evrope deca priboja

Deca iz šest osnovnih i dve srednje škole sa teritorije opštine Priboj, predstavila su se sa plesom i pesmom, a žiri manifestacije "Srbija u ritmu Evrope" odabrao je 14 njih. Odabrana deca takmičiće se sa decom iz 19 gradova i opština Srbije, za prestižnu prvu nagradu, a sa njima će do finalne manifestacije raditi stručni tim.

Učešće dece Priboja u ovoj manifestaciji omogućeno je ugovorom koji je potpisan u avgustu mesecu protekle godine, između ove manifestacije i Opštine Priboj. Manifestacija koju podržavaju 20 ambasada iz zemalja Evropske Unije je revijalno-takmičarskog karaktera, a osim što se na ovaj način razvijaju talenti kod dece, ostvaruju se i određeni interesi dece ovog uzrasta kroz ktitorstvo jedne od ambasada. Deca će se takmičiti u dve sekcije, moderan ples i solo pevanje, a pored toga što će predstaviti svoje talente imaće i jedinstvenu priliku da budu najmlađi ambasadori Priboja i predstave svoj grad u najboljem svetlu.

Sva deca predstavljaće svoje opštine na jeziku ambasade koja bude ktitor u njihovoj opštini. Pobednik na manifestaciji se određuje putem sms glasanja i glasova žirija, dok 50% sredstava od glasanja se upućuju pobedničkom gradu. Na finalnoj manifestaciji očekuje se veliki broj predstavnika zemalja Evropske unije.

S.M.