slideshow04

Održana 77. sednica Opštinskog veća opštine Priboj

Danas je održano 77. po redu zasedanje Opštinskog veća opštine Priboj. U okviru dve tačke dnevnog reda, na sednici su većnici razmatrali Predlog Rešenja za dodelu nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola na teritoriji opštine Priboj i Predlog Odluke o raspodeli sredstava za sportske klubove, manifestacije i programe za 2016. godinu.

Predsedavajući sednicom, predsednik Opštine Lazar Rvović, u uvodnom izlaganju povodom prve tačke dnevnog reda, podsetio je da se sada već radi o tradiciji nagrađivanja koja traje šest godina. Kao i prethodnih godina, svakoj školi biće opredeljeno po 20.000 dinara, koje će škole same rasporediti i dodeliti učenicima. On je takođe ukazao na to da uprkos skromnom budžetu, opština Priboj ima najveća izdvajanja za učenike i studente na nivou Zlatiborskog okruga i rekao da će se ta praksa nastaviti. Osim što se nagrađuju talentovani studenti, pomažu materijalno ugroženi studenti, nagrađuju najbolji učenici i osvajači nagrada na takmičenjima, u skorijoj budućnosti deca će biti nagrađivana i boravkom u sada već rekonstruisanom odmaralištu u Sutomoru, koje će osim za nagrađivanje biti dostupno i deci iz porodica slabijeg materijalnog stanja. Rvović je rekao da su ova izdvajanja u trenutnoj situaciji i sa ovakvim budžetom maksimum, ali i da će se u budućnosti za decu i učenike Priboja uvek pronaći adekvatan model da se nagrade i pomognu.
Povodom razmatranja Predloga Odluke o raspodeli sredstava za sportske klubove, manifestacije i programe za 2016. godinu, Opštinsko veće opštine Priboj dalo je saglasnost na ovaj akt, koji je pred većnike stigao kao predlog Sportskog saveza opštine Priboj, ali je prihvaćen i predlog predsednika Opštine, da nakon završetka takmičarske godine, klubovima koji budu angažovali sportiste sa strane, isplata sredstava bude obustavljena. Razloga za to je više nego dovoljno, prvenstveno zato što u ovakvim okolnostima treba da podstičemo našu decu i kod njih razvijamo takmičarski duh, rekao je predsedavajući, predsednik Opštine Lazar Rvović. Kada je u pitanju ovaj uslov, ostavljena je mogućnost angažovanja nekoga zbog specifičnosti razloga i situacije, ali pre takve odluke, ista bi morala da dođe na usvajanje.
S.M.

Dnevni red sednice možete pogledati ovde.

75 sednica opstinskog veca