slideshow04

Priboj na Sajmu turizma u Beogradu

Završen je ovogodišnji Sajam turizma koji je trajao od 18. do 21 februara, a koji je oborio sve prethodne rekorde posećenosti. Učestvovalo je 1.150 izlagača iz 55 zemalja, a sajamskim halama je prošetalo više od 70.000 posetilaca. Svoj samostalni štand u svrhe promocije pribojskog turizma i ove godine imala je Turistička organizacija Priboj, čiji je štand zabeležio značajno veću posetu nego prethodnih godina.

Štand Turističke organizacije Priboj, u hali 4 Beogradskog sajma bio je jedan od posećenijih, a akcenat je ove godine stavljen na banjski turizam, prirodne lepote pribojskog kraja i sportsko-rekreativni turizam. Štand je posetio ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, sa čijim ministarstvom je TO Priboj u prethodnom periodu dosta sarađivala i povukla određena sredstva za finansiranje određenih projektih aktivnosti, usmerenih na unapređenje turističke ponude opštine. Turistička ponuda opštine Priboj unapređivala se i kroz finansiranje od strane fondova Evropske unije, poput projekta "Unapređenje manifestacije Međunarodni limski biatlon Priboj - Rudo - Setihovo, regata za sve", koji je i ove godine predstavljen na sajmu za sve ljubitelje splavarenja i adrenalina.

Prema rečima direktora TO Priboj, iz godine u godinu poseta pribojskog štanda je sve veća, a sada je već u praksi da se između dva sajamska predstavljanja uvek radi na novim projektima, što će i biti slučaj u skorijoj budućnosti.

S.M.

sajam turizma 2016