slideshow04

Treće mesto u državi: Rafteri rafting kluba "Eko Lim" iz Priboja na prijemu kod predsednika Opštine

Rafteri rafting kluba "Eko Lim" iz Priboja, nakon osvojenog 3. mesta na Državnom prvenstvu u raftingu, danas su imali prijem kod predsednika Opštine. Mladi rafteri, na čelu sa trenerom i predsednikom ovog kluba, Dejanom Puzovićem, u razgovoru sa predsednikom Opštine i predsednikom Sportskog saveza opštine Priboj, Milomirom Filipovićem, izneli su svoje impresije nakon prvenstva i sjajnog rezultata, a bilo je reči i o podršci lokalne samouprave, koja prethodnih godina nije bila prisutna.

rafteri eko lim priboj

Čestitavši sjajan rezultat rafterima "Eko Lim"-a, predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, rekao je da je ovako dobar rezultat obavezao lokalnu samoupravu da ih u budućnosti podrži, ali i da već od sledeće godine budu i budžetski podržani na godišnjem nivou, kako bi imali određena sredstva za sprovođenje svojih aktivnosti.

"Njihov rezultat dao nam je i obavezu da ih u budućim aktivnostima podržimo i pomognemo, jer to i sam rezultat pokazuje.", rekao je on.

Na prijemu je bilo i reči o mogućnosti poboljšanja trenutne opreme koju poseduju za rad, obzirom na treninge izvode sa turističkim a ne sportskim veslima, a inače koriste opremu za rafting koju im je na korišćenje ustupila Turistička organizacija Priboj.

Trener i predsednik rafting kluba "Eko Lim" iz Priboja Dejan Puzović, istakao je da je bilo izuzetno teško doći do trećeg mesta, obzirom na jako oštru konkurenciju koju su činili timovi koji se veoma dugo bave raftingom.

"Uspeli smo da budemo treći u državi Srbiji i kvalifikovali smo se za takmičenje u kupovima. To je za naš grad i za naše momke jako bitno, jer stvarno imamo ambicije da budemo prvi u Evropi i bar peti u svetu.", rekao je Puzović.

Za mlade momke Lazara Mojićevića, Vukašina Peruničića, Aleksu Kojadinovića, Uroša Puzovića, Aleksu Novakovića i Srđana Grabovčića, neće izostati finansijska podrška lokalne samouprave u budućnosti, ali isto tako danas nije izostao i prigodan finansijski podsticaj za aktivnosti u budućnosti, jer osim kada se radi o sportu, rafteri i rafting su od izuzetnog značaja i za razvoj turizma na reci, ali i neophodne i adekvatne reakcije u uslovima vanrednih situacija.

S.M.