slideshow04

Ambasador Portugala u poseti Priboju i deci Priboja

Priboj je danas posetio ambasador Portugala u Srbiji, Bosni i Hercegovini, kao i Crnoj Gori, Nj.E. Avgusto Hoze Pestana Saraiva Peiskoto, sa saradnicima iz ambasade u Beogradu i partnerima iz projekta "Srbija u ritmu Evrope", u kome učestvuju i deca Priboja, a koju na takmičenju podržava ambasada Portugala.

poseta ambasadora portugalije

Decu Priboja na finalnom takmičenju "Srbija u ritmu Evrope" u Ćupriji, koje će se održati 19.juna ove godine, podržava ambasada Portugala. Na taj način, odabrana deca će u konkurenciji sa još 19 gradova i opština, koje takođe podržavaju ambasade zemalja Evropske unije, pokušati da osvoje prvo mesto u pevanju i plesu, a time i prestižnu nagradu za svoj grad. Ovo je bila jedna od tema na sastanku u Priboju, na kome je ambasadora Portugala sa saradnicima primio predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović. Osim o učešću dece Priboja u projektu "Srbija u ritmu Evrope", na sastanku je bilo reči i o turističkim potencijalima pribojskog kraja, čijim je lepotama ambasador bio impresioniran.

 

Predsednik opštine Priboj iskazao je veliko zadovoljstvo što je bio u prilici da ugosti portugalskog ambasadora i organizatore jedne sjajne manifestacije u kojoj Priboj učestvuje, "Srbija u ritmu Evrope", naglasivši da je to sjajna šansa za decu Priboja i Priboj, da kroz manifestacije ovoga tipa, prihvataju pozitivne stvari na svom putu ka Evropskoj uniji.

"Ne sumnjam da će naša deca ostvariti dobar rezultat i velika nam je čast, što je upravo Portugal partner na ovom projektu i što će naša deca imati šansu da na portugalskom jeziku se takmiče, kao i to što će kao pobednici imati priliku da vide jednu prelepu državu, sa bogatom istorijom i kulturom.", rekao je Rvović.

Na sastanku je bilo reči i o saradnji Priboja i Portugala u ekonomskom i razvojnom smislu. Pomoć iz ambasade je ponuđena, pogotovo u razvoju turizma, u čemu Portugal poslednjih godina prednjači među evropskim zemljama.

Ambasador Portugala u Beogradu izrazio je želju da se vrati u Priboj, za koji je ocenio da ima mnogo turističkih potencijala. On je rekao da su danas deca najbitnija i da u decu najviše treba ulagati, a to je zapravo i glavni razlog njegove posete.

 

Izvršni direktor "Srbija u ritmu Evrope", Igor Karadarević rekao je da je jako velika čast ugostiti ambasadora Portugala u Priboju i saopštio je da se 19.juna za Priboj glasa na 4441, tako što se ukucava pesma_04.


Nakon obilaska Zavičajnog muzeja i upoznavanja sa arheološkim eksponatima pribojskog kraja, ambasador se sastao sa decom Priboja u Omladinskom centru, gde im je poručio da ih podržava i bodri do pobede, a na kraju svoje posete obišao je manastir Sv.Nikole u Pribojskoj Banji i jednu od najbogatijih srednjevekovnih riznica.


Ukoliko deca Priboja pobede 19. juna u Ćupriji, biće u prilici da posete Portugal, a 50% sredstava od sms glasanja odlazi u njihove škole, za unapređenje uslova njihovog školovanja.

poseta ambasadora portugalije2