slideshow04

Božićni darovi za decu Priboja, Prijepolja i Nove Varoši

Tradicionalna podela „Božićnih darova“ Humanitarne organizacije „Stara Raška“, obradovala je i ove godine 255-oro dece iz Priboja, a ukupno 850 socijalno najugroženije dece iz tri opštine, Priboja, Prijepolja i Nove Varoši.

Donaciju vrednu 4.300.000 dinara i ove godine obezbedila je dijaspora u Kanadi okupljena oko Kanadsko-srpske fondacije „Stara Raška“ iz Toronta. Dvanaestu godinu zaredom, porodica Varaklić poreklom iz Prijepolja, organizuje u sestrinskoj organizaciji Stare Raške u Kanadi prikupljanje novčanih sredstav kako bi obradovala mališane ovog kraja. U tih 12 godina, prikupljeno je namenski za Božićne darove nešto oko 500.000 evra, što u dinarskoj protivvrednosti iznosi oko 60 miliona dinara.

Uprkos lošim vremenskim uslovima u svečanoj atmosferi i prepunom Domu kulture u Priboju, u četvrtak 5. januara je poklon u vrednosti od po 5.000 dinara dobilo 255-oro dece, u Prijepolju njih 340 a u Novoj Varoši još 255-oro mališana i dece sa posebnim potrebama, sa istovetnim poklonima za Božić.

Prema najavama Vojina Vučićevića Izvršnog direktora za projekte, ova humanitarna organizacija već na proleće nastavlja svoju misiju sa projektima pomoći na revitalizaciji poljoprivrede i osnaživanju voćarske proizvodnje u svim opštinama Raške oblasti.

stara-raska-bozicni-pokloni-priboj-2017