slideshow04

Novi mokri čvorovi u OŠ "Desanka Maksimović"

Danas su završeni zvanično radovi na potpunoj rekonstrukciji mokrih čvorova, odnosno izgradnji novih toaleta u OŠ "Desanka Maksimović", što je realizovano u okviru Programa modernizacije škola, koji sprovodi i finansira Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

toalet desanka maksimovic

U ime opštine Priboj, zamenik predsednika Opštine, Saša Vasilić potpisao je tehnički prijem sanitarnih čvorova u ovoj školi, a tom prilikom se i zahvalio Vladi Republike Srbije i resornom ministarstvu, zbog toga što su izdvojili 4.000.000,00 dinara i uložili u ovu pribojsku školu.

"Nadam se da ćemo u tekućoj godini javiti se na slične konkurse, i da ćemo što se tiče problematike infrastrukture u školama, uraditi još više projekata, a posebno se nadam da ćemo u sledećoj godini raditi na projektima energetske efikasnosti u školama, tj. zamene stolarije.", rekao je Vasilić.

Tehničku dokumentaciju i pomoć u nadzoru radova obezbedilo je Javno preduzeće za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboja, a nakon rekonstrukcije mokrih čvorova u ovoj gradskoj školi, u isturenom odeljenju ove škole u Sjeverinu, takođe biće izvršena potpuna rekonstrukcija mokrih čvorova.