slideshow04

Svečano otvoren obnovljen Omladinski dom u Kratovu

Ruinirani i zubu vremena do skoro prepušten, Omladinski dom u Kratovu, meštani ovog sela juče su zvanično nakon obnove sale stavili u upotrebu. Na skroman i svečan način obeležen je novi početak ovog Doma, koji je lokalna samouprava još ranije zaštitila od daljeg propadanja finansiranjem zamene krova i krovne konstrukcije, stolarije, oluka, dimnjaka i plafona, a meštani svojim radom zahvaljujući donacijama i lokalnoj samoupravi obnovili i salu.

kratovo omladinski dom 1

Akciju meštana obnove svečane sale Omladinskog doma u Kratovu, podržali su donatori i lokalna samouprava, te su sada u potpunosti stvoreni uslovi za korišćenje ovog objekta. Uz svečanu salu opremljene su i pomoćne prostorije, bina, garderoba, hodnici i toaleti, kao i prilaz objektu i deo fasade.

Pokretač akcije obnove samog Doma i stavljanja u funkciju objekta bila je odbornica SO Priboj iz MZ Kratovo, Ivana Gudurić, čiju su inicijativu podržali donatori i lokalna samouprava, te su meštani ovog sela dobili objekat zahvaljujući kome će selo ponovo zaživeti i obnoviti se saborovanje. Ona se u ime Organizacionog odbora ove akcije zahvalila svima, na svakoj vrsti pomoći i što je akcija sprovedena u relativno kratkom vremenskom periodu, od 22. februara do kraja meseca marta.

"Ovaj objekat otvara novi život u selu, jer već imamo najavljene seminare, krštenja, bratsva familija i nova veselja.", rekla je odbornica Gudurić, inicijator ove akcije.

Predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović, pozdravio je skup u Kratovu i čestitao meštanima uspešno sprovedenu akciju, naglasivši da kao predsednik Opštine, nema mnogo izbora kada su ovakvi projekti u pitanju, jer dobre projekte uvek treba podržati.

"Nama kao lokalnoj samoupravi ovo je bila dužnost, a ja se zahvaljujem svim donatorima, jer vi ste uradili ono što je obaveza lokalne samouprave, koja ima skroman budžet. Nadam se da će ovo biti dobar primer i drugim mesnim zajednicama, da na ovakav način stave svoje domove u funkcije.", rekao je Rvović.

On je najavio i postavljanje rasvete u narednih par meseci u Kratovu, od centra sela do crkve, kao i nova ulaganja u putnu infrastrukturu.

Renovirana sala Omladinskog doma u Kratovu, imaće svoju višestruku namenu, poput održavanja raznih sastanaka i skupova, porodičnih veselja, seminara, prezentacija, a sve to će u velikoj meri oživeti duh sela i dati primer drugim mesnim zajednicama u pribojskoj opštini.

kratovo omladinski dom 2

kratovo omladinski dom 3