banner-mosi2018

Direktor Mercedesa u Srbiji u pribojskom FAP-u

Ugovor o strateškoj saradnji između svetskog giganta u auto-industriji "Mercedesa" i domaćeg proizvođača autobusa "Ikarbusa" trebalo bi da bude potpisan na jesen, nakon čega će u Zemunu i početi proizvodnja celokupnog proizvodnog programa "Mercedesovih" autobusa.

Osim "Ikarbusa", kao preduzeća koje bi takođe moglo da napravi saradnju sa "Mercedesom", je i FAP iz Priboja. Direktor Mercedes benza u Srbiji Jirgen Rouf je danas obišao pogone FAP-a i razgovarao sa upravom preduzeća, kao i predstavnicima lokalne samouprave.
U izlaganju plana saradnje direktor FAP-a Zoran Zaković je rekao da FAP ima želju da dobije mogućnost da izvrši montažu vozila koja bi se plasirala na naše, ili okolno tržište. Drugi deo saradnje bi se odnosio na mogućnosti da se vrši proizvodnja i isporuka Mercedes benzu određenih pozicija koje se mogu, u zadovoljavajućem kvalitetu, napraviti u FAP-u. Kao prednost u ostvarivanju buduće saradnje navodi se i dogovor koji je postignut sa Ikarbusom kojem bi FAP mogao da proizvodi šasije za Ikarbusove autobuse.
Predstavnici FAP-a I lokalne samouprave su se složili da ne očekuju da će se doći brzo do dogovora sa Mercedesom, ali se nadaju uspešnosti pregovora iako je ocena o stanju proizvodne opreme na nivou osamdesetih godina.