banner-mosi2018

U susret "Danima Danila Lazovića"

U Priboju 31. oktobra i 01. novembra 2013. godine, prvi put će se održati festival "Dani Danila Lazovića". Organizatori festivala, Dom kulture "Pivo Karamatijević", Zavičajni muzej i opština Priboj, želeli su da osnivanjem ove manifestacije održe sećanje na velikana srpskog glumišta Danila Lazovića, koji je odrastao u Priboju.

Festival će otvoriti izložba fotografija iz detinjstva i profesionalne karijere čuvenog glumca u Zavičajnom muzeju, a potom će u Domu kulture "Pivo Karamatijević" biti projekcija predstave "Klaustrofobična komedija", Dušana Kovačevića. Drugi dan festivala rezervisan je za takmičenje u govorenju poezije. Takmičari su studenti završnih godina umetničkih fakulteta, odseka glume, iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Stručni žiri festivala čine eminentni umetnici iz struke i predstavnik porodice Lazović: Radovan Knežević, Goran Sultanović, Ljiljana Dragutinović, Milica Kralj i Jelena Lazović. Domaćin festivala je Mihailo Laptošević. Pobednika takmičenja očekuje novčana nagrada nagrada u vrednosti od hiljadu evra i povelja "Danilo Lazović". Posebna zahvalnost pripada predsedniku opštine Lazaru Rvoviću, koji je pokrovitelj festivala i porodici Lazović na podršci. 
"Priboj je festivalom "Dani Danila Lazovića" vraćen na mapu gradova sa velikim umetničkim potencijalom koji afirmišu umetnost i prave vrednosti, ali je dao i dobar primer kako građani i građanke jednog mesta ili zajednice treba čuvaju uspomenu na velike umetnike i zaslužne građane koji potiču iz njihove zajednice" istakao je direktor festivala "Dani Danila Lazovića" glumac Milorad Damjanović.
Opširnije
dani danila lazovica