slideshow04

Почео Програм јавних радова 2014.

Општина Прибој у сарадњи са Националном службом за запошљавање започела је у понедељак 1. децембра Програм јавних радова, а у складу са планираним мерама активне политике запошљавања.

Јавни радови се спроводе првенствено у циљу запошљавања незапослених а притом теже запошљивих лица и незапослених у стању социјалне потребе, ради очувања и унапређења радних способности незапослених, као и ради остваривања одређеног друштвеног интереса. За овај програм запошљавања издвојено је 3.000.000,00 динара из буџета општине Прибој. Јавне радове у трајању од три месеца спроводиће јавна предузећа и установе чији је оснивач општина Прибој, и то ЈП Дирекција за изградњу Прибоја где је у складу са описом послова ангажовано девет лица, ЈКП Услуга - осам лица, Дом здравља Прибој - два лица и и Завичајни музеј Прибој - пет лица, што је укупно 24 лица.

Јавни радови су мера активне политике запошљавања која предвиђа одобравање средстава за запошљавање незапослених лица са евиденције Националне службе за запошљавање, и као таква мера запошљавања финансирана је од стране локалне самоуправе.