slideshow04

КЛЕР: Недеља малих и средњих предузећа - SME week 2014

Поводом почетка реализације пројекта SMARTINNO - Интелигентна мрежа и одрживи иновативни кластер, Регионална развојна агенција Златибор организује промотивни догађај SMARTINNO START-UP WEDNESDAY, у среду, 24. децембра 2014. године, са почетком у 12:00 часова у амфитеатру Високе пословно-техничке школе струковиних студија у Ужицу.

Циљ организације догађаја је промоција кластерског удруживања, иновација у предузетништва и подстицање повезивања са потенцијалним инвеститорима и институцијама за развој и истраживање. Ове теме имају велики значај јер доприносе повећању трансфера технологија и резултата истраживања ка МСП сектору, чиме се утиче на повећање додате вредности региона. На догађају ће Национална агенција за регионални развој, представити Европску мрежу предузетништва – ЕЕН, која као највећа мрежа за пословну подршку пружа различит спектар услуга за МСП сектор у Европи и шире. О значају удруживања и користима које МСП сектор може остварити деловањем кроз кластер, говориће експерт Снежана Селаковић, која је учествовала у успостављању неколико кластера у Србији. Знање и истарживање као кључни фактори за примену иновација у МСП сектору је тема о којој ће нам говорити професор ВПТШ, Милован Миливојевић.

На крају ће свечано бити уручени сертификати иновативним старт-уп пројектима INMOLD PLAST и ReTEX, који су учествовали на транснационалном такмичењу иновативних пројеката у Будимпешти, почетком децембра ове године.

SMARTINNO пројекат суфинансира Европска унија кроз ИПА Јадрански програм прекограничне сарадње 2007-2013. Главни циљ пројекта је развој „паметних“ система умрежавања за праћење и подстицање истраживачких и иновативних капацитета малих и средњих предузећа на подручју Јадранског региона, како би се превазишли недостатци као што су недоступност извора финансирања, недостатак синергије између малих и средњих предузец́а са једне и носилаца истраживачко-иновативних функција, креатора политика и инвеститора са друге стране. У том контексту пројекат SMARTINNO ће допринети бољем повезивању понуде и тражње за иновацијама, пружању едукативних и других услуга које омогућавају бољу информисаност за приступ алтернативним изворима финансирања.

Више о догађају можете погледати овде.
SMARTINNO START-UP