slideshow04

Бољи услови за атлетичаре - Прибој ускоро добија тартан стазу

Данас су у званичној посети општини Прибој боравили генерални секретар Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић и директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, Горан Бојовић. Састанку са руководством локалне самоуправе, присуствовао је и најмлађи атлетски реперезентативац, Игор Раовић.

poseta gorana bojovica i slobodana brankovica2

Деалегацију са лепим вестима, када је спортска инфраструктура у питању, примио је председник општине Прибој Лазар Рвовоћ, са својим помоћником Крстом Јањушевићем и чланом Општинског већа општине Прибој, задуженим за спорт и омладину, Мирославом Буквићем. Главни повод посете је спортска, пре свега атлетска инфраструктура у прибојској општини, која је сада већ изнедрила асове светског гласа у краљици спорта. Према речима генералног секретара Атлетског савеза Слободана Бранковића, након великих успеха прибојских атлетичара, решено је да се изађе у сусрет Прибоју који има реалне потребе за овом врстом спортске инфраструктуре. Како је казао, атлетска инфраструктура је веома битна, не толико скупа и уједно се лако одржава, а има вишеструк значај како за професионалне спортисте, тако и за рекреативце. Већ следеће недеље у Прибој би требало да стигне инжењер Атлетског савеза, који ће у сарадњи са Одељењем за урбанизам локалне самоуправе утврдити спецификације објекта, односно тартан стазе.

У првој званичној посети Прибоју, био је и Прибојац Горан Бојовић, који обавља функцију директора Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије. Он је изразио задовољство због лепог повода којим је данас био у Прибоју, упркос тешким временима али и ограниченим могућностима.

На састанку је било речи и о великим успесима прибојских атлетичара, па су тако похваљени репрезентативци али и њихови тренери, који су успели да изнедре асове српске, али и светске атлетике. Закључак састанка је био да је коначно дошло време да се оствари сан прибојских атлетичара, али и свих рекреативаца и да ће се планираним улагањем у атлетску инфраструктуру, дати почетни замајац неким будућим генерацијама.

poseta gorana bojovica i slobodana brankovica1