slideshow04

Отворена Изложба фотографија "Природе Србије"

Синоћ је у Галерији Завичајног музеја Прибој, отворена изложба фотографија сталног фото конкурса "Природа Србије", коју организује Завод за заштиту природе Србије. У 2014. години на Конкурс су љубитељи фотографије и природе упутили 5000 фотографија, од које је стручна комисија изабрала 83 рада за сталну изложбу за 2014. годину.

Ова Изложба за Прибој има посебну вредност и значај, јер је у оквиру Конкурса у 2014. години, наш суграђанин Ацо Бојанић звани Шулц освојио 2. место на годишњем нивоу, а на самој изложби је постављено 5 његових радова, који су у пет месеци били првопласирани на Конкурсу месеца. Изложбу је отворио директор Завичајног музеја Прибој Саво Дерикоњић, а у име Завода за заштиту природе, присутне је поздравио Марио Лукиновић, помоћник директира Завода за заштиту природе Србије. Честитке, нашем награђеном суграђанину, упутио је и председник општине Прибој Лазар Рвовић, који је у име локалне самоуправе обећао подршку, као што је то у у овом случају било, свим креативним уметницима, који својим радом афирмишу Прибој у најбољем светлу.
Многобројни посетиоци су могли да уживају у врхунским фотографијама, селектованим и постављеним по тематским целинама, природа, биљке, животиње, које су из угла аутора, објединили све природне лепоте Србије у уметнички израз који никога не оставља равнодушним. Изложба се може погледати сваким радним даном у Галерији Завичајног музеја и то до 6. јула, до када ће и трајати.
Извор: Г.Р. УГ "Примус"

izlozba-prirode-srbije