slideshow04

Општина Прибој финансирала изградњу прилазне рампе за инвалиде на улазу у Полицијску станицу у Прибоју

Општина Прибој финансирала је изградњу приступне рампе за инвалиде на улазу у Полицијску станицу у Прибоју, којој ће у будућности олакшан приступ имати и инвалидна лица, али и старије слабије покретне особе и мајке са бебама у колицима.

prilazna rampa za invalide 1

Иницијатива је покренута од стране Савета за безбедност саобраћаја општине Прибој, након што су сагледане реалне потребе ових лица и неопходност адаптације улаза у ову установу, у којој свакодневно гравитира велики број грађана. Према речима председника Савета за безбедност саобраћаја општине Прибој Драга Дробњаковића, изградња прилазне стазе за инвалиде са оградом финансирана је из наменских средстава, која су законом предвиђена за финансирање унапређења безбедности саобраћаја на нивоу локалне самоуправе. Изградња прилазне рампе коштала је оквирно 300.000 динара, а осим прилаза обезбеђено је и једно резервисано паркинг место за инвалидна лица.
Осим оваквих пројеката који омогућавају једнаку приступност свима, Савет као координационо тело Општинског већа општине Прибој образован по узору на Савет при Влади Републике Србије, има трајни задатак подстицања, организовања и усклађивања безбедности саобраћаја на путевима из надлежности општине Прибој.

prilazna rampa za invalide 2