slideshow04

Одржана 76. седница Општинског већа општине Прибој

Данас је одржано 76. по реду заседање Општинског већа општине Прибој. Седницу је отворио председник општине Прибој, након чега је усвојен ред и приступило се раду по тачкама дневног реда.

Већници су данас разматрали Предлог закључка о субвенционисаном превозу пензионера, којим је предвиђено да општина Прибој из средстава утврђених Одлуком о буџету општине Прибој, у овој години издвоји 5 милиона динара, за субвенционисање услоуге јавног превоза на териоторији општине Прибој, пензионисаних лица старијих од 65 година живота, са пребивалиштем на територији општине Прибој. Имајући у виду чињеницу да једино аутопревозник "Јањушевић" а.д. Прибој услугом превоза прекрива целу територију општине Прибој и учествује са преко 70% у укупно обављаном превозу, овим Закључком Општинско веће, овлашћује председника Општине да са истим предузећем закључи уговор о субвенционисаном превозу пензионисаних лица старијих од 65 година, са пребивалиштем на територији општине Прибој. Закључком је предвиђено да се уговор може закључити за период од 01.02.2016. до 31.12.2016. године.

Данас су разматрани захтеви за доделу новчане помоћи за студенте високошколских установа у 2015/2016.години. Председник општине Прибој, Лазар Рвовић подсетио је да ће за ове сврхе у овој години бити издвојено 4.200.000,00 динара, као и да је велики број оних којима је овај вид помоћи потребан, без обзира на висину примања. Већници су одлучили да ове године модел додељивања материјалне помоћи буде мало другачији у односу на претходне године, па ће се ићи на то да се помогне већи број студената, односно сви чија просечна месечна примања су испод 10.000 динара, и то тако што ће добити новчану помоћ од по 20.000 динара у две једнаке рате.

На седници Општинског већа разматрало се и образовање Радног тела за спровођење поступка уступања јавног превоза на територији општине Прибој. Општинско веће општине Прибој овластило је председника Општине да сачини Комисију од пет чланова, која би се у наредном периоду бавила спровођењем поступка уступања јавног превоза у складу са Законом о јавним набавкама.

С.М.

Дневни ред седнице можете погледати овде.

75 sednica opstinskog veca