slideshow04

Одржана 77. седница Општинског већа општине Прибој

Данас је одржано 77. по реду заседање Општинског већа општине Прибој. У оквиру две тачке дневног реда, на седници су већници разматрали Предлог Решења за доделу награда најбољим ученицима основних и средњих школа на територији општине Прибој и Предлог Одлуке о расподели средстава за спортске клубове, манифестације и програме за 2016. годину.

Председавајући седницом, председник Општине Лазар Рвовић, у уводном излагању поводом прве тачке дневног реда, подсетио је да се сада већ ради о традицији награђивања која траје шест година. Као и претходних година, свакој школи биће опредељено по 20.000 динара, које ће школе саме распоредити и доделити ученицима. Он је такође указао на то да упркос скромном буџету, општина Прибој има највећа издвајања за ученике и студенте на нивоу Златиборског округа и рекао да ће се та пракса наставити. Осим што се награђују талентовани студенти, помажу материјално угрожени студенти, награђују најбољи ученици и освајачи награда на такмичењима, у скоријој будућности деца ће бити награђивана и боравком у сада већ реконструисаном одмаралишту у Сутомору, које ће осим за награђивање бити доступно и деци из породица слабијег материјалног стања. Рвовић је рекао да су ова издвајања у тренутној ситуацији и са оваквим буџетом максимум, али и да ће се у будућности за децу и ученике Прибоја увек пронаћи адекватан модел да се награде и помогну.
Поводом разматрања Предлога Одлуке о расподели средстава за спортске клубове, манифестације и програме за 2016. годину, Општинско веће општине Прибој дало је сагласност на овај акт, који је пред већнике стигао као предлог Спортског савеза општине Прибој, али је прихваћен и предлог председника Општине, да након завршетка такмичарске године, клубовима који буду ангажовали спортисте са стране, исплата средстава буде обустављена. Разлога за то је више него довољно, првенствено зато што у оваквим околностима треба да подстичемо нашу децу и код њих развијамо такмичарски дух, рекао је председавајући, председник Општине Лазар Рвовић. Када је у питању овај услов, остављена је могућност ангажовања некога због специфичности разлога и ситуације, али пре такве одлуке, иста би морала да дође на усвајање.
С.М.

Дневни ред седнице можете погледати овде.

75 sednica opstinskog veca