slideshow04

Одржана друга седница Општинског већа општине Прибој

Данас је одржано друго по реду заседање Општинског већа општине Прибој у новом сазиву. На дневном реду данашњег заседања нашли су се извештаји о раду и финансијском пословању јавних предузећа и установа у општини Прибој, чији је Општина оснивач.

Поводом разматрања Извештаја о раду и финансијском пословању за 2015.годину ЈКП "Услуга" Прибој, чланови Већа били су једногласни у сугестијама за што брже решавање текућих комуналних проблема, првенствено када је водоснабдевање у питању и градска чистоћа. Уз утврђен Извештај, који је Скупштини општине прослеђен на усвајање, дат је предлог да се акценат стави на конкретне пројекте у будућности, са којима ће ЈКП "Услуга" унапредити свој досадашњи рад. Са друге стране се, од директора Жељка Јечменице чуло, да када је водоснабдевање у питању, лето се спремно дочекало, тако што су све пумпе у Сувом Пољу, где лети има највише проблема са притиском, ремонтоване.

Извештај о пословању ЈП "Топлана Прибој" усвојен је уз похвале, обзиром да се ради о једном предузећу које покрива тренутно најкомпликованију проблематику за решавање у граду, грејање. У прилог чињеници о добром пословању иде и податак, да се у грејну сезону 2015/2016. ушло са преко 1000 тона мазута, што је ретко био случај. Иако се ЈП "Топлана Прибој" суочава са одређеним потешкоћама у пословању, првенствено када је наплата у питању, иста је пословала боље од очекиваног, закључак је са Општинског већа.

Утврђен је и Извештај Установе за физичку културу "Спортски центар" Прибој, у коме је ова установа показала до сада најбоље резултате од 2012.године. Сопствени приходи у 2015.години износе 5.197.000 од чега је 2.500.000 приход од базена. Како је рекао Саво Спасојевић, директор Спортског центра, побољшана је наплата сопствених прихода, тако што су се пронашла квалитетна решења за издавање пословног простора у закуп.

Извештаји Дома културе "Пиво Караматијевић" и Градске библиотеке, такође су једногласно прихваћени и прослеђени Скупштини општине на усвајање, уз напомену да ће увек бити средстава за културу и културни развој заједнице. Посебне похвале добио је Саво Дерикоњић, директор Завичајног музеја, на име рада истог и сјајних резултата, са којима музеј представља нашу заоставштину и културу не само у Србији, већ и у свету.

Извештај о раду Туристичке организације Прибој утврђен је уз похвале, пре свега за пројекте које Туристичка организација реализује, а након тога и за почетак рада одмаралишта у Сутомору. Према речима директора ТОП Владана Радовића, све смене у одмаралишту су попуњене и влада велико интересовање за септембар месец.

Центар за социјални рад, као један од најбољих центара у Србији, својим извештајем за 2015. годину показао је квалитет и континуитет у добром пословању, те је и овај извештај уз похвале чланова Општинског већа, прослеђен Скупштини општине на усвајање.

Дневни ред седнице можете погледати овде.

01 sednica OV