slideshow04

Премијера позоришне представе "Лаки комад" у Дому културе "Пиво Караматијевић"

У понедељак, 3. октобра биће одржана премијера нове позоришне представе Аматерске позоришне сцене из Прибоја, прослављеног позоришног дела "Лаки комад", рађеног по тексту Небојше Ромчевића, а у режији нашег прослављеног глумца Београдског драмског позоришта, Милорада Микице Дамјановића. Екипа из "Чаршије" и "Заслуженог одмора", овај пут је освежена новим сарадницима, а све захваљујући помоћи локалне самоуправе, која издвајањем посебних средстава за позориште, негује културни дух Прибоја, који ће ускоро имати своје репертоарско, полупрофесионално позориште.

laki komad plakat

"Лаки комад" је комедија која приказује различите карактере, односе, људе изгубљене у времену и простору, али и спремне, услед одређених животних околности, на издају, превару, па чак и убиство како би се домогли новца и лепшег живота. За професионалну сценографију и костиме, ангажована је Прибојка из Београда, Сања Мимић, док су њени асистенти Ибрахим Ћата Хасанагић и Слободанка Клачар.

Улоге:
Ђорђе - Саша Бјелић
Сека - Драгана Видаковић
Тетка Дара - Зејна Алић
Раде - Мирко Тошић
Дрогирани кретен - Милица Ожеговић
Господин - Хасан Чичић
Отац - Ибрахим Ћата Хасанагић

Екипу која је радила на припреми представе чине такође:
Инспицијент - Биљана Павловић
Суфлер - Ева Видаковић
Дизајн светла - Џемаил Леђеновић
Дизајн звука - Елма Леђеновић
Израда сценског костима - проф. Снежана Пешић Рајић и салон "ВИНКОП"
Столарски радови - Митко Сарачевић
Поставка шминке - Јована Матић
Монтажа тона - Горан Рековић

Представа је рађена по тексту познатог драмског писца Небојше Ромчевића, који није тражио надокнаду за представу по његовој драми. Премијера ће бити одржана у Великој сали Дома културе, у понедељак, 3. октобра у 20 часова. Реприза је заказана за три дана касније, у четвртак, у 20 часова. Покровитељ је Општина Прибој.