slideshow04

Општина Прибој субвенционише каматну стопу на краткорочне кредите за привредне субјекте

Из средстава планираних Одлуком о буџету општине Прибој за 2016. годину, Одлуком Општинског већа, биће опредељено 3.000.000,00 динара за субвенционисање каматне стопе на краткорочне кредите код пословних банака за привредне субјекте. Корисници средстава могу бити предузетници и привредна друштва која имају седиште и делатност обављају на територији општине Прибој.

Субвенционисање каматне стопе врши се за кредите који су намењени за обртна средства, трошкове набавке машина и опреме, ради осавремењивања процеса производње, стабилизације производње, инвестирање у нова савремена средства за рад и производњу у циљу развоја предузетништва, изградња, реконструкција и адаптација пословног простора, новозапошљавање.

Минималан износ кредита за који ће се субвенционисати камата је 100.000,00 динара, а максималан износ кредита који ће се субвенционисати камата је 1.500.000,00 динара. Корисник кредита је у обавези да врати главницу кредита у периоду од 12 до 36 месеци након потписивања уговора према динамици коју договори са банком.

Корисници средстава ће кредите користити преко банке која је адекватно одговорила условима Јавног позива банкама заинтересованим за краткорочно кредитирање привредних субјеката са територије општине Прибој, уз учешће општине Прибој у субвенционисању камате на кредите за набавку обртних средстава, што је у овом случају понуђач Banca Intesa a.d. Београд, са којом ће бити закључен уговор о пословној сарадњи.

Средства за субвенционисање камате ће се опредељивати по одобреним захтевима до утрошка средстава.