banner-simboli i dan opstine

КЛЕР: КРЕИРАЈ ЖИВОТ - Јавни позив за учешће у програму подршке почетницима за започињање посла - Start Up

Развојна агенција Србије (РАС) расписала је Јавни позив за учешће у програму подршке почетницима за започињање посла (Старт УП). Програм подршке почетницима за започињање посла – START UP (у даљем тексту: Програм) реализује Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) у сарадњи са регионалним развојним агенцијама (у даљем тексту: РРА).

Програм је намењен физичким лицима и привредним субјектима који у тренутку подношења пријаве не послују дуже од две године, у циљу подршке самозапошљавању и унапређењу пословања привредних субјеката почетника, а који ће се бавити производњом, прерадом и услужним делатностима. Програм се спроводи на територији Републике Србије.
Општи циљ Програма је да кроз подршку отварању нових микро, малих и средњих привредних друштава (у даљем тексту: ММСП) и предузетничких радњи, као и подстицање отварања нових радних места, омогући унапређење ефикасности и институционалне подршке њиховом пословању и развоју.
Пакет подршке обухвата: реализацију бесплатних обука, доделу бесповратних средстава и бесплатну услугу менторинга за Одабране кориснике.

УСЛОВИ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ
Програм се реализује у две фазе и то:
• I фаза Програма – Обуке и
• II фаза Програма – Бесповратна средства и менторинг.

Више о детаљима конкурса погледајте овде.

рас креирај зивот јавни позив