slideshow04

70 чланова удружења ЦДП и МНРО Прибој летују о трошку општине Прибој

Данас је потписан и Уговор о бесплатном летовању за 70 чланова Друштва за церебралну и дечију парализу и Удружења МНРО Прибој.

ugovor sutomore mnro cdp 1

Уговор о летовању са представницима ЦДП и МНРО потписао је председник општине Прибој Лазар Рвовић, који је том приликом изјавио да је овогодишња одлука о донирању летовања за сва удружења ОСИ у Прибоју проистекла управо из прошлогодишњег позитивног искуства са летовања деце из ЦДП Прибој. Истичући предности прибојског одмаралишта председник Рвовић је изјавио: „Тек се сада показује колико је била исправна одлука локалне самоуправе да не дозволи отуђење и пропадање одмаралишта, већ да се значајна средства уложе у реконструкцију објекта. Тиме смо створили предуслове да реализујемо овакве активности за нашу децу, јер нам је циљ да сваке године све више прибојске деце бесплатно летује у омладинском одмаралишту у Сутомору. Ове године то ће бити број од 150 до 200 малишана која ће без накнаде уживати у летовању, од чега један део преко Центра за социјални рад, других 70-ак преко Удружења ОСИ, као и најбољи ученици и таленти, које ћемо наградити на крају школске године. Општина је и ове године определила средства за додатно уређење одмаралишта у Сутомору чиме ћемо још побољшати, иначе добре услове за боравак које нуди наш репрезентативни објекат на мору“.
Потписивању Уговора о бесплатном летовању присуствовао је и директор Омладинског одмаралишта у Сутомору Александар Мандић.
Захваљујући се локалној самоуправи, представници удужења ОСИ најавили су да ће око 70 њихових чланова, бити у могућности да искористе ово поклон-летовање од општине Прибој. Према прелиминарном договору а сходно објективним могућностима путовања и боравка на мору чланова удружења, око 40-ак чланова ЦДП и око 30-ак члнаова МНРО би ове године летовало у Сутомору.
У разговору са представницима удружења ОСИ, председник општине Лазар Рвовић, најавио је почетак пројекта „Адаптације школе у Бучију у омладинско-рекреативни центар“ који ће у сарадњи са Министарством туризма општина Прибој реализовати до крај следеће године, чиме ће и овај објекат бити на располагању ОСИ за извођење наставе у природи.
Подсећања ради прошлог месеца договорено је летовање 55-оро деце са евиденције Центра за социјални рад о трошку општине Прибој.
Текст: Горан Рековић

ugovor sutomore mnro cdp 2