slideshow04

У сусрет 55. МОСИ "Прибој 2018": Директор Атлетског савеза Слободан Бранковић посетио Прибој

Прибој ће следеће године бити домаћин 55. МОСИ "Прибој 2018" и тако ће као град са највише успеха на овом спортском надметању, по седми пут угостити спортисте са тромеђе Србије, Црне Горе и БиХ. Прве припреме и договори су у току, а тим поводом у Прибоју је у петак 22. децембра боравио нови директор Атлетског савеза Србије, Слободан Бранковић.

Тема састанка са председником Општине била је атлетика и атлетска инфраструктура у Прибоју, који после атлетских шампиона, добија коначно и своје место на регионалној атлетској мапи, изградњом свима неопходне атлетске стазе.

Директор Атлетског савеза Србије рекао је да је похвално што је локална самоуправа ставила атлетску инфраструктуру као приоритет, имајући у виду таленат деце са овог поднебља, резултате спортиста и љубав рекреативаца ка краљици спорта. Створиће се и реални услови за омасовљење овог спорта али и адекватна спортска инфраструктура пред МОСИ 2018, рекао је Бранковић. Он је обећао помоћ Атлетског савеза Србије у организацији, али и атлетској опреми и реквизитима, чији ће један део остати у Прибоју и након завршетка игара.

Председник општине Прибој, Лазар Рвовић, захвалио се на подршци Атлетског савеза, која ће бити најпотребнија у делу организације, али и изразио сигурност у то, да ће Прибој бити добар домаћин 2018. године. Рвовић је казао да имајући у виду то да Општина већ поседује идејни пројекат, већ у јануару следеће године ући ће се у тендерску процедуру, а са радовима чим то омогуће временски услови. Пројекат је вредности 50 милиона динара а помоћ локалној самоуправи даће и ресорно Министарство, рекао је он.

Изградњом атлетске стазе, осим за МОСИ 2018.године, Прибој ће добити своје место на регионалној атлетској мапи, а самим тим и могућност организовања такмичења вишег ранга у овом спорту. Осим тога, атетска стаза у граду, биће на корист свим спортистима и рекреативцима, стварајући тако реалне и боље шансе за успех садашњим и будућим шампионима.

slobodan brankovic