slideshow04

Почело партерно уређење школа у Новом Прибоју

У оквиру комплетне реконструкције две школе у Новом Прибоју, Основне школе "Десанка Максимовић" и Машинско-електротехничке школе, коју на иницијативу локалне самоуправе са преко 500 милиона динара финасира Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Србије, почели су и радови на партерном уређењу обе школе.

Тако се ових дана пуном паром ради на уређењу платоа испред школа, пешачких стаза и паркинг места. Тренутно се ради простор поред МЕТШ, прилазни плато и пешачка стаза поред школе, затим поред Гимназије и све до Немањине улице, како би се новом асфалтном подлогом могао пресвући део улице Вука Караџића који је био оштећен током извођења радова на овој школи.

parterno uredjenje skola

Партерно уређење ових школа, уз зелене оазе, подразумева постављање око 1400 метара квадратних бехатон плоча, 400 метара ивичњака, изградњу минимум 20 паркинг места за запослене у обе школе, као и постављање 75 метара заштитне ограде испред ОШ Десанка Максимовић дуж Лимске улице.

Вредност ове инвестиције је непуних 5 милиона динара, рок завршетка радова је 60 дана односно крај новембра, а радови су поступком јавне набавке поверени прибојској фирми "Декор инвест" д.о.о.

Подсетимо, реконструкција ове две школе почела је пре годину дана, и ове јесени се приводи крају. Ради се квалитетно, по највишим стандардима, школе су потпуно адаптиране и опремљене по најсавременијим мерилима и као такве постале су нови украс нашег града, а сигурно је да су ове две школе сада најлепше и у Србији.

О.Ш. "Десанка Максимовић" спремно је дочекала почетак текуће школске године, док ће ученици Машинско-електротехничке школе због кашњења извођача, у своју стару односно нову школу поново од првог новембра. Ове две школе ће ових дана добити и фискултурну салу коју до сада нису имале, а нову грејну сезону ученици све четири школе у новом Прибоју дочекаће и у квалитетно загрејаним учионицама, јер ће са радом почети и топлана на биомасу снаге 1,8 MW која је завршена управо ових дана, а поред школа грејаће и диспанзер Дома здравља у овом делу града.