slideshow04

Свечано отварање реновиране МЕТШ у Прибоју

У Прибоју је на свечан начин и у присуству уважених званица у среду, 6. новембра, предата на употребу реновирана зграда МЕТШ која је засијала у новом сјају, јер је осим зидова на згради све друго у потпуности ново.

Промењен је кров, фасада, ентеријер, подови, столарија, инсталације, степеништа, мокри чворови, а набављен је и нови намештај и уграђена рампа за особе са инвалидитетом. Школа има и потпуно нову противпожарну заштиту, wifi, озвучење, видео надзор. Завршено је и партерно уређење за обе школе, као и пракинг места за запослене. Реконструкција је трајала нешто више од годину дана, а заједно са О.Ш. "Десанка Максимовић" обновљена је средствима Владе Републике Србије, односно Канцеларије за управљањем јавним улагањима, у вредности од 541,5 милиона динара.

otvaranje mets 2

Чину свечаног отварања, поред професора и запослених у МЕТШ, присуствовали су челници локалне самоуправе, председник Лазар Рвовић, заменик председника Општине Саша Василић, председник СО Прибој Борис Мрдовић, директори јавних предузећа, али и уважене званице - др Душан Кићовић, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја и Ђорђе Вуковић, у име Канцеларије Владе Србије за управљање јавним улагањима.

Захваљујући се гостима на доласку, председник општине Прибој Лазар Рвовић је рекао да се данас реновирана школа предаје на употребу ученицима и професорима МЕТШ, који ће сада имати одличне услове за рад и напредовање. Рвовић се посебно захвалио Влади Републике Србије, односно њеној Канцеларији за урављање јавним улагањима, уз коју смо поред добијених средстава научили и да водимо пројекте и инвестиције, па смо већ спремни да повучемо и нова средства за припремљене пројекте у наредном периоду јер имамо оформљен тим на челу са замеником председника Општине Сашом Василићем. Ученицима и прфесорима честитам на, условно, новој школи, од које очекујемо да прати потребе привреде и обезебеђује потребне кадрове - закључио је Рвовић.

Народни посланик из Прибоја, Крсто Јањушевић, чији је такође значајан допринос реализацији многих пројекта у Прибоју од стране државе, истакао је да је за озбиљну и модерну државу каква је Србија кључ успеха квалитетно образовање. Садржајан и иновиран наставни програм који ће изнедрити образоване и струлчне кадрове је гаранција напретка и економског раста наше земље Србије - рекао је Јањушевић.

otvaranje mets 1

- Данас отварамо потпуно нову школу, толико је лепа, уређена и опремљена, иако знам да је реконструисана - каже др Душан Кићовић, државни секретар у Министарству просвете, и напомиње да је држава препознала значај образовања, па је одлучила да обнови све школе у Србији, а међу првима су ове две у Прибоју, а одлични услови у обновеним школским установама требало да резултирају и бољим образовањем и бољим кадровима, који ће Прибој и нашу Србију да вуку напред - закључио је Кићовић.

- У име Канцеларије за управљање јавним улагањима, која доста улаже у пројекте нашег града, Ђорђе Вуковић је похвалио руководсто локалне самоуправе које је оформило тим, кадар да подноси и реализује пројекте, што многи немају у Србији, и додао да ће држава преко Канцеларије за управљање јавним улагањима, обнављати и даље школе и њихове пропратне садржаје, као што су фискултурне сале или базени, јер су и ваннаставне активности врло битне. Држава Србија ће поред школа обнављати и здравствене установе, установе социјалне заштите, водводне и канализационе мреже, како би грађани Србије имали добре и стручне кадрове, да би имали где да се лече, али и да удишу чист ваздух и пију здраву воду. Честитам на успешно одрађеном послу - јасан је био Вуковић.

- У реновирану зграду МЕТШ од 18. новембра, уз прфесоре и запослене, уселиће се и 418 ученика у три подручја рада - економија, електротехника и машинство. Сада ће имати изванредне услове за рад - захваљујући Влади Републике Србије, Општини Прибој и свима који су помогли да ова школа изгледа овако - модерно и савремено јер су све друге речи сувишне - искрена је била директорица МЕТШ Тања Лучић.