slideshow04

Заблистале нове фасаде у Прибоју

Акција уређења фасада зграда у Прибоју ових дана почела да даје видљиве резултате. У заједничкој акцији станара и локалне самоуправе, сређена зграда у улици Пролетерској број 1, преко пута такси штанда и железничке станице, већ скреће пажњу на себе, не само Прибојаца, већ и свих путника намерника кроз Стари Прибој.

Ова стамбена јединица са 6 домаћинстава у њој, грађевина стара преко једног века, на којој је зуб времена већ поодавно учинио своје, за само месец дана засијала је у потпуно новом руху и од руине – постала лице овог дела града.

proleterska br 1

Сређена је фасада, потковица и олуци, а инветитор хотела у рениовирању са локланом самоуправом помогао је у реконструкцији крова и столарије на комплетном објкету. Зграда је сада и лепша али и енергетски ефикаснија и уклопиће се у амбијент који се ствара реконструкцијом бившег хотела Прибој и сређивањем фасада на још 5 стамбених јединица.

Подсетимо, у току су радови на фасади зграде у улици 12. јануара број 92 на Бријегу, а још су планирани радови на изградњи фасаде на згради у Пролетерској број 2, преко пута Завичајног музеја, као и на три стамбене једнице у две зграде у улици 12.ј анаура. Нова фасада ускоро ће заблистати и на згради преко пута солитера, где су пекара и апотека, са бројевима 31 и 35, као и на згради број 65, преко пута објекта Вртића у овом делу града.

Посао на тендеру добила је пријепољска фирма „Ровчанин инжењеринг“ која је за подизвођаче ангажовала прибојске раднике, а посао ће бити настављен на пролеће чим то временске прилике дозволе.

Акција заједничког сређивања фасада на зградама у Прибоју, биће настављена и наредне године.