banner telefoni naslovna

Пут и амбуланта за житеље Стрмца и Сјеверина

Сходно Одлуци о проглашењу ванредног стања у Републици Србији, због пандемије Корона вируса, и забране преласка преко граничних прелаза на Увцу, житељи две прибојске месне заједнице, Стрмац и Сјеверин,које се граниче са територијом општине Рудо у Републици Српској односно Босни и Херцеговини, нашли су се ових дана у самоизолацији, јер немају могућности за другу путну комуникацију осим преко територије суседне државе и граничних прелаза на Увцу,а према најновијим мерама државе границе су од данас херметички затворене.

Да би помогла својим грађанима општина Прибој је сходно својим могућностима већ кренула са радовима на проширењу и оспособљавању јединог алтернативног путног правца Сјеверинаца и Стрмчана, са центром своје Општине. У питању је пут Сјеверин - Батковићи, преко Живиница и Растова и даље до Валовља, и везе са општинским путем Саставци – Крајчиновићи. У питању је макадамска саобраћајница од непуних 10 километара, која ће бити доведена у пристојно стање како би се могло обављати саобраћај са путничким аутомобилима, али и допремати животне намирнице комби превозом или камионима.

put za sjeverin

Према речима председника општине Прибој Лазара Рвовића који је данас обишао радове на овом путном правцу, Општина Прибој тражиће помоћ и од Републике Србије како би се проблем саобраћајне комуникације житеља овог дела прибојске општине трајно решио, односно да се започне процедура асфалтирања јединог алтернативног пута од Сјеверина преко Батковића и Валовља до Саставака, а тиме преко Касидола и Црнуга све до Прибоја.

ambulanta u sjeverinu

Како би им олакшали живот и тренутне проблеме житеља МЗ Стрмац и Сјеверин изазване мерама заштите од Корона вируса, локална самоуправа је већ предузела конкренте кораке да се током наредне седмице у функцију стави здрваствена амбуланта у центру Сјеверина, коју је општина Прибој опремила крајем прошле године.

Већ је поручена медицинска опрема и намештај, а обезбеђен је и стручни кадар, лекар и медицинска сестра, управо са овог подручја, који ће овде радити свакодневно, бар док траје ванредно стање.