slideshow04

Општински штаб за ванредне ситуације: Поновна подела дезинфекционих средстава

ЈКП "Услуга"Прибој ће поново, 7. априла, у уторак, вршити поделу дезинфекционих средстава. Посуде са дезинфекционим средством биће лоциране као и до сада у Новом Прибоју на две локације, испред Хотела Лим и на школским теренима поред бине, а у Старом Прибоју на аутобуској станици.

Подела ће се вршити у времену од 10 до 14 часова. У питању је натријум хипохлорит, који је јако ефикасно дезинфекционо средство против великог броја микроорганизама (бактерија, вируса, гљивица). У раду са њим неопходно је да се све површине претходно очисте од органских материја, а препоручено време контакта је 10 мин и дуже. Користи се за дезинфекцију објеката, јавних површина, улаза у зграде, степеништа, урађених од керамике, бетона или асфалта.

При раду са овим раствором неопходно је обавезно користити личну заштитну опрему (заштитне наочаре и рукавице). Овај раствор може бити корозиван за металне површине, те се препоручује да се после 15мин прскања овим раствором, обришу сувом крпом или убрусом.

Овог раствора ће бити у довољним количинама за све, па се позивају грађани да не праве гужве јер ће сви моћи да га добију бесплатно.

ЈКП "Услуга" Прибој ће наставити поновну дезинфекцију градских улица и јавних површина, свакодневно, а радило се на томе и цео викенд.

priboj panorama