banner telefoni naslovna

Бетонски стубови за нисконапонску мрежу у Пенезићима и Кукуровићима

Како би решили дугогодишње проблеме у редовном снабдевању електричном енергијом, поготову на сеоском подручју, Електропривреда Србије ових дана и у општини Прибој наставила замену дотрајалих дрвених стубова нисконапонске мреже, бетонским стубовима.

Биће замењено близу 200 бетонских стубова, а тренутно се ради у селу Пенезићи у МЗ Забрњица, а након тога прелази се у Кукуровиће, у МЗ Крајчиновићи.

niskonaponska mreza penezici

Дрвене стубове на нисконапонској мрежи, која је грађена седамдесетих година прошлог века, ових дана мењају бетонским стубовима, а голе проводнике замениће изоловани самоносиви сноп. То ће свакако побољшати квалитет и омогућити редовно снабдевање електричном енергијом, што до сада није увек био случај у овим селима.

Радови у Пенезићима почели су 2. јуна. Иако на руку не иду тренутне временске прилике, односно киша, неимари подизвођача, бајинобаштанске фирме V–BET ELEKTRO, не одустају. Упркос свим потешкоћама, радови ће бити завршени у року.

А рок је 10 до 15 дана дана у Пенезићима и исто толико у Кукуровићима, али би све требало да буде готово до краја јуна, бар грађевински део, који подразумева развожење стубова до стубних места, копање ровова и постављање стубова, а након тога и качење електроводова на нове, бетонске стубове.

Укупно ће у овом контигенту бити замењена 183 бетонска стуба на нисконапонској мрежи, и то у Пенезићима, од трафостанице - извод за Комарице и у Кукуровићима, од трафостанице 2 - извод за Лисице.

На иницијативу локалне самоуправе, радове организује и финансира Електропривреда Србије.