banner telefoni naslovna

Одржана 25. седница Скупштине општине Прибој

Одборници Скупштине општине Прибој заседали су у среду, 3.јуна, по 25.пут у овом сазиву, односно последњи пут у овом скупштинском саставу. Да би се испоштовале мере заштите од корона вируса, седница је одржана у Великој сали Дома културе.

Прибојски одборници усвојили су први ребаланс Буџета општине Прибој, у износу од 202.803.000,00 динара односно 15,6 одсто у односу на основну Одлуку, па сада Буџет Општине износи 1.495.321,000,00 динара.

25 sednica so 2020

Повећање се у највећем делу односи на капиталне пројекте које финансира Република, а чија реализација је извесна у овој години. То су између осталог реконструкција и пренамена школе у Бучју, реконструкција градске пијаце у Старом Прибоју, реконструкција градске канализације, уређење пешачко-бициклистичке стазе у Старом Прибоју, изградња Спортско-рекреативне зоне на Бањи, постављање нове фасаде, столарије и кровног покривача на Дому културе, инвестициони радови на објектима ПУ „Невен“, уређење Жидовске градине, модернизација Општинске управе, организација јавног превоза, извођење јавних радова, помоћ развоју школског спорта.

Скупштина општине Прибој донела је и Одлуку о финансијској помоћи породици са децом. Тако ће локална самоуправа и даље једнократно исплаћивати 20 хиљада за прво, друго, четврто и свако наредно дете, а за свако треће дете, породица ће бити помогнута са 50 хиљада динара.

Очување здраве животне средине, подизање еколошке свести и чист ваздух, биће приоритети и овогодишњег Програма општинског Фонда за заштиту животне средине. Добра вест је и да уз постојеће мерне станице ваздуха, ускоро добијамо нових шест или чак дупло више, јер је уз квалитет битна и права и тачна информација о стању екологије, а значајна пажња и овога пута биће усмерена на едукацију и подизање еколошке свести грађана.

На седници СО Прибој прихваћен је и Годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта општине Прибој, које се може издавати у закуп заинтересованим пољопривредницима.

Локални парламент прихватио је Статут новоформираног Центра за развој услуга социјалне заштите, Извештај о раду Општинског правобранилаштва општине Прибој за 2019.годину, као и Извештај о раду Туристичке организације Прибој.

Одборници СО Прибој за вд директора ТО Прибој поново су изабрали Владана Радовића, а за вд директора Спортског центра Прибој, Сава Спасојевића. За члана Општинске изборне комисије у сталном саставу, уместо Мирзета Полимца изабрана је Ениса Бербо.

На крају четворогодишњег рада и мандата, на доброј сарадњи и успешном раду, одборницима, сарадницима и медијима, захвалио се председник Скупштине општине Прибој Борис Мрдовић.