slideshow04

Асфалт у центру Бање

У сусрет новој туристичкој сезони, ових дана ужурбано се приводе крају радови на асфалтирању ужег центра месне заједнице Прибојска Бања.

После Грачанице, Цикота, Жарковића, Цинцовића и Караџића, где су недавно стигли нови метри и километри асфалта, нова асфалтна подлога на саобраћајницама стигла је и у ужи центар Бање. Асфалтном масом пресвучен пут од ОШ „Никола Тесла“, поред хотела и манастира, све до чесме и раскрснице за Прибој односно Кратово.

asfalt u centru banje 2020

У питању је саобраћајница са две траке, дужина од школе до чесме је 455 метара, а асфалтирана је и средишња улица на Бањи, дужине 275 метара, као и крак ове улице, испод шумарске куће, у дужини од 140 метара. Због успона и уског коловоза, асфалт се овде допремао багером, али је посао, ипак успешно урађен.

Асфалт у центру Бање био поприлично оштећен, рађен је пре готово 40 година, па је поновно пресвлачење улица у центру Бање, било неопходно. Асфалтирана саобраћајница много ће значити, како мештанима, још више туристима, јер је у питању уже језгро ове месне заједнице.

Локална самоуправа са разлогом улаже у ову месну заједницу, јер је препознала значај Бање и њених термалних извора, као окоснице развоја туризма у нашој општини, што ће на директан начин допринети и побољшању свих сегмента живота, пре свега мештана ове месне заједнице, али и општине Прибој у целини.

Средства за асфалтирање обезбеђена су у буџету општине Прибој, а реализација прошлогодишњег програма асфалтирања путева и улица, према утврђеној динамици, наставља се и у другим прибојским месним заједницама.