slideshow04

Асфалт до градског гробља у Рабреновцу

У МЗ Рача асфалтиран је прилазни пут до градског гробља у Рабреновцу, али и пут за житеље овог приградског насеља. Асфалтном масом, пресвучен је комплетан пут од регионалног пута Бистрица - Прибој - Увац, до најстаријег и даље активног градског православног гробља у Рабреновцу, у дужини од 600 метара, а више од половине овог путног правца, користе и задовољни мештани, како Доњег тако и Горњег Рабреновца.

Асфалтирање пута до градског гробља у Рабреновцу, била је прека потреба не само житеља оба поменута насеља, већ и потреба великог броја наших суграђана, који овуда често пролазе, због градског гробља.

asfalt rabrenovac

Деоница је била делом асфалтирана а делом бетонирана, али је на неколико места било таквих оштећења, да се једва пролазило и теренима, а камоли путничким возилима. У зимским условима, да и не говоримо.

На задовољство власника камиона, спуштен је ниво пута испод надвожњака и пруге Београд - Бар, па се више не мора размишљати, да ли се може проћи возилима већег габарита.

Иначе, поред асфалтираног пута до градског гробља, овог лета у плану је и асфалтирање прилазног пута до месног гробља у Горњем Рабреновцу, као и асфалтирање неколико краћих путних праваца.

Подсетимо, крајем прошле године, у МЗ Рача, асфалтирана је и деоница за засеок Газдићи, а дугорочно је са две бетонске уставе, укроћен и сам Рабреновачки поток, који је доста невоља доносио житељима, поготову Доњег Рабреновцу, јер кад подивља, бујица је носила све пред собом, угрожавајући имовину, па чак и животе овдашњих мештана.

Средства зс асфалтирање обезбеђена су у буџету општине Прибој.