slideshow04

Поставља се хоризонтална саобраћајна сигнализација

На задовољство свих учесника у саобраћају, редовно годишње обнављање или постављање хоризонталне саобраћајне сигнализације на градским улицама у Прибоју, почело је у четвртак, 20.августа, нешто касније него претходних година, што је последица актуелне пандемије корона вируса.

Радови су кренули из центра Прибојске Бање, који је ове године у потпуно новом руху, па постављање хоризонталне саобраћајне сигнализације и у центру Бање, али и на градским саобраћајницама у оба дела града, поред безбедносне функције, дође и као завршни декор.

horizontalna signalizacija 2020

Млади и деца су свакако у првом плану, а њихова безбедност као наших наследника је најважнија. Нова хоризонтална сигнализација, пред сам почетак нове школске године, управо ће њима највише значити, поготову нови пешачки прелази, а возачима и ознака Школа.

За грађане Бање, посебно туристе и оне који користе услуге бањских базена и Центра за продужену негу и рехабилитацију, свакако ће пуно значити нови паркинзи испред самих базена и поред будућег хотела, који су сада и исцртани односно означени, као и паркинг на уласку у центар Прибојске Бање, непосредно испред порте манастира Св.Никола, који је изграђен пре неколико година, а који је предвиђен за паркинг, како путничких аутомобила, тако и аутобуса.

Поред центра Бање, хоризонтална сигнализација поставља се као и до сада и на свим градским саобраћајницама, и то у оба дела града. У питању су уздужне испрекидане и пуне линије, разне стрелице, платои на раскрсницама, затим зауставне линије, пешачки прелази, па ознаке БУС, TAXI, Школа, као и ознаке паркинг и паркинг за особе са инвалидитетом.

Радове, као и претходних година, изводи краљевачка фирма "МГ сигнали" , а средства од 976.000,00 динара обезбедила је општина Прибој.