slideshow04

Нови асфалт у Речици и на Зеленцу

Корак по корак, у општини Прибој се реализује план асфалтирања деоница путних праваца, како на сеоском, тако и на градском подручју. Нови метри асфалта ових дана постављени су у два приградска насеља, Речица и Зеленац.

У насељу Речица преко пута новог Прибоја, асфалтиран је део пута, где је претходне године вршено уређивање водотокова другог реда. Због изливања истоименог потока, његово корито је регулисано уградњом бетонских цеви пречника два метра, чиме је решен вишегодишњи проблем житеља насеља Речица. Уређење водотокова другог реда финансирала је Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије, а општина Прибој је ових дана асфалтирала поменуту деоницу пута, која је била оштећена уређењем овог потока бујичара.

asfaltiranje zelenac 2020

Нови метри асфалта ових дана стигли и у други део града,у стари Прибој, у насеље Зеленац, како мештани тврде, у једно од најстаријих приградских насеља града Прибоја. У главној улици кроз ово насеље, због бројних радова и постављања различитих инсталација, стари асфалт је значајно оштећен, а на нови асфалтни застор чекало се преко 30 година.

Према плану асфалтиран је највећи део ове улице, али и неколико других кракова, где је на великом успону асфалтом пресвучена и досадашња бетонска подлога, па се сада и до кућа на овом делу Зеленца, може стићи аутомобилом.

Радове на асфалтирању ових путних праваца, у општини Прибој, као најбољи понуђач на тендеру, изводи предузеће "Путеви" Ужице, а средства за асфалтирање обезбедила је локална самоуправа.