slideshow04

Нове јавне чесме у Прибоју

Јавне чесме су недостајале овом граду, за свакодневно освежење, а поготову приликом летњих спарина и тропских врелина. У старом Прибоју већ извесно време постоји јавна чесма на аутобуској станици, а у новом делу града некада је постојала јавна чесма код зелене пијаце, које већ деценијама нема, па је једино место за освежење путника намерника и шетача, била чесма у порти храма Христовог Васкрсења и од пре коју годину, освежити се могу и на фонтани, у главној улици, у новом Прибоју. За један овакав град ,то је свакако било недовољно.

Овај недостатак уочили су надлежни у локалној самоуправи, па је од овог лета већ у функцији јавна чесма у главној улици у старом делу града, преко пута Завичајног музеја, где је уз чесму, култивисан и плато бехатон плочама, а очекује се и постављање клупа за предах, поред ове јавне чесме.

javne cesme 2020

Ових дана очекује се пуштање у функцију и јавне чесме у парку у новом делу Прибоја, где су радови приведени крају, ускоро следи прикључак чесме на водоводну мрежу, а овде су урађене и две нове стазе за шетаче, како не би, као до сада, угрожавали зелене површине, преостају да се ураде још две, а на тај начин решиће се и проблем оштећеног степеништа, које је малтене постало неупотребљиво, поготову у зимском периоду. Планирано је постављање и још четири стубна места за јавну расвету, као и насипање родне земље поред урађених стаза, чиме ће се употпунити озелењавање овог предивног простора и за Прибојце свих узраста, омиљеног места и за игру, и за одмор, али и уживање у хладовини бројних крошњи дрвећа.

У овој оази мира и зеленила, поставиће се нове и поправити оштећене клупе у парку, а надлежни апелују на свест обесних појединаца, који, углавном у ноћним сатима, у погрешном смеру троше своју негативну енергију, уништавајући парковски мобилијар, односно клупе, и тако угрожавају безбедност посетилаца овог парка, пре свега деце, а да би се оштећене клупе обновиле, утичу и на поновно и беспотребно трошење заједничког новца, уместо да се та иста средства искористе за неке нове вредности, можда и за неке сличне инфраструктурне инвестиције, а све на добробит грађана наше локалне заједнице.