slideshow04

У згради МЗ Саставци просторије МУП-а

У згради месне заједнице Саставци, која је реконструисана крајем прошле године, ускоро ће бити смештено и одељење Полицијске управе Пријепље МУПа Србије, односно Полицијске станице Прибој. Уговор о коришћењу новог простора, у уторак,8.септембра, потписали су начелник Полицијске урпаве Пријепоље, Синиша Цвијетић и председник општине Прибој, Лазар Рвовић, који су потом и обишли реновирани простор.

Нови простор МУП-а Србије у Саставцима, када буде потпуно опремљен, омогућиће грађанима шест прибојских месних заједница преко Увца, да изваде и лична документа, идеја је да се у перспективи овде врши и регистрација возила, као што у канцеларији Општинске управе Прибој, већ могу да предају одређене захтеве или изваде неопходна уверења из делокруга рада локалне самоуправе, без одласка у Прибој, штедећи тако своје и време и новац.

sastavci rekonstruisana zgrada

Председник општине Прибој, Лазар Рвовић, рекао је овом приликом да ће локална самоуправа у будућности радити на стварању оваквих услова и у другим месним заједницама.

"Ово је прилика да нашим грађанима изађемо у сусрет, да људима који су остали на селу олакшамо живот и омогућимо брже решавање административних потреба, без доласка у Општинску управу. Овде у Саставцима, али и овом крају, мештани имају месну заједницу, амбуланту, полицију, одељење Општине, школу, задругу, цркву, кафане и продавнице, па немају убудуће разлога да у град путују само ради задовољавања ових потреба, и тако би требали да стварамо услове и у центрима готово свих месних заједница наше општине. ", закључио је председник Општине, Лазар Рвовић.

Почетком године у реновираном простору зграде МЗ Саставци почела је са радом канцеларија Општинске управе, а због пандемије корона вируса, канцеларија МУП-а Србије, отворена је нешто касније, а ускоро следи и реализација нових пројеката, чиме се све више услуга јавних установа приближава житељима општине и у руралним срединама.

У реконструисаној згради месне заједнице Саставци, за шта је средства обезбедила општина Прибој, своју канцеларију имаће и Месна заједница, али и новоформирана Земљорадничка задруга Саставци, планирана је и Стоматолошка амбуланта, као и сала за састанке. Намена реконструисаних просторија може бити и промењена, зависно од потребе житеља МЗ Саставци, али и других месних заједница, које гравитирају ка овом подручју.