slideshow04

Финале СИМ у Сарајеву: Пет медаља за прибојске спортисте

На међународном финалу Спортских игара младих, које су од 20. до 24.октобра, због пандемије корона вируса одржане у Сарајеву, уместо у Сплиту, право наступа у дресу Србије изборило је и 15 младих прибојских спортиста. Они су се у свој град вратили са пет медаља.

Бењамин Кокор, прошлогодишњу бронзану медаљу из Сплита, ове године позлатио је у Сарајеву, победом у трци на 60 метара. У истој дисциплини и у категорији дечака 2011.годиште и млађи, сребрна медаља припала је Павлу Пријовићу. Трећи такмичар у овој категорији, Василије Ђорсовић, имао је одличан резултат у полуфиналној трци, али у јакој конкуренцији то ипак није било довољно за финале.

Код дечака 2009.годиште и млађи у трци на 60 метара, Павлу Поповићу, за медаљу,недостајало је и мало среће, па је морао да се задовољи четвртим местом.

У конкуренцији девојчица 2009.годиште и млађе, у трци на 60 метара, Леа Радовић се окитила сребрном медаљом, Иви Божовић припала је бронзана медаља, а добар резултат Семине Херић у полифиналној трци, био је недовољан за финале.

Екипа ФК „033“, као најмлађи фудбалски тим на турниру, освојила је треће место и бронзану медаљу, што је велики успех у веома јакој конкуреницији.

Прибој је тек другу годину у породици Спортских игара младих, ове године је нашем граду било поверено и Генерално отварање СИМ за Србију, прошле године, на међународном финалу СИМ у Сплиту, спортисти Прибоја освојили су једну медаљу, а ове године чак пет одличја.