slideshow04

Одржана седница Штаба за ванредне ситуације

У уторак, 10. новембра одржана је конститутивна седница Штаба за ванредне ситуације у општини Прибој, након скупштинског Решења о постављењу команданта и чланова општинског Штаба.

Седницом је председавао командант Општинског штаба Лазар Рвовић, председник општине Прибој, а доминирајућа тачка дневног реда била је тренутна епидемиолошка ситуација због корона вируса. Иако је, основу извештаја Стручно – оперативног тима, број прегледа у ковид амбуланти, последњих 10 дана у благом порасту, па и број позитивних пацијента, стање у општини Прибој се и даље може окарактерисати, као стабилно.

 

Стање пацијента се прати готово из сата у сат, и у случају потребе упућују се на даље лечење. За разлику од викенда када је било четворо заражених, првог дана ове седмице дошло је до повећања броја позитивних – чак 12. На срећу, како се чуло од лекара Дома здравља и Болнице Прибој, то су пацијенти са лакшом клиничком сликом.

И у здраствнеим установама предузете су додатне мере на заштити и запослених и пацијента, а да тренутна задовољавајућа, не би прешла у опасну и неконтролисану ситуацију, надлежни органи и инспекције, реализују и седмодневне планове, по налогу Владе Србије, у смислу контролисања прописаних епидемиолошких мера, на свим местима, а посебно у угоститељским објектима, пијацама, маркетима, када је у питању ношење заштитних маски, држање препоручене дистанце и окупљања од дозвољеног броја.

Судећи према предузетим активностима, Прибој предстојећу зиму, дочекује спремно, и када је у питању одржавање градских сааобраћајница, али и чишћење од снега путних праваца у селима. Ризле, соли и натријум хлорида има довољно, а ту је и боља оспособљеност механизацијом извођача, који се јављају на тендер.

Путеви Ужице и на подручју општине Прибој одржавају путеве првог реда, односно регионалне путеве, док је одржавање пет општинских путева у надлежности локалне самоуправе. Градске саобраћајнице,као и пут до Фабрике воде, одржава ЈКП „Услуга“.

Додатни проблем у одржавању градских улица чине паркирана возила, посебно у главној улици у старом Прибоју, или Првомајској и улици Драгољуба Савића у новом делу града.

Како би се предупредили проблеми ове зиме са електроснабдевање, било је и речи о предстојећој зимској сезони. Састанку је присуствовао и директор Електродистрибуције Прибој, Радован Ђуровић, који је рекао да знају да је стање тешко, али да они раде колико могу, те да редовно о стању извештавају надлежне.

Председник општине Прибој Лазар Рвовић, констатовао је да је неопходно у овом правцу подхитно предузети конкретне помаке, јер су потрошачи с правом врло незадовољни. Грађани се за кварове и недостатак струје, обраћају и локалној самоуправи, иако иста за то није надлежна, у питању је републичка институција, па је чак и понудио помоћ Општине, како би се стање редовног санабдевања електричном енергијом потрошача у Прибоју, напокон почело поправљати, а предстојећа зима, успешно пребродила.