slideshow04

Одржана 7. седница Општинског већа општине Прибој

Према предлогу Одлуке, Буџет општине Прибој у наредној, 2021.години износиће 1.383.687.000,00 динара.

Како је на седници Општинског већа рекао председник општине Лазар Рвовић, буџет општине Прибој за наредну годину, биће само добра основа за реализовање других капиталних пројеката, и то средствима из других извора. Година коју испраћамо била је обележена реализацијом изузетно значајних капиталних инвестиција, а судећи према већ уговореним пројектима, али и оних чија се реализација очекује, наредна година ће бити још боља, закључак је са данашње седнице.

Заменик председника Општине Саша Василић, набројао је само део извесних капиталних инвестиција, од актуелне изградње градске топлане и касније реконструкције топловода и подстаница, реконструције Гимназије и изградње затвореног базена у комплексу школа у Новом Прибоју, преко реконструкције Болнице и Дома здравља, па градске пијаце у Старом Прибоју и школе у Бучју односно изградње Школе у природи, за коју је данас потписан уговор са извођачем у Министарству привреде, затим изградње фабрике воде, постројења за пречишћавање отпадних вода, до актуелних радова на реконструкцији водоводне и канализационе мреже у улици "12. јануар" у старом делу града. Он је подсетио и на нове инвеститоре у Слободној зони, отварање нове фабрике немачког инвеститора на Мостини и пуштање у рад хотела „Терме 36.6“ са четири звездице.

Општинско веће прихватило је и закључак о спровођењу јавне расправе о буџету за наредну годину, и то електронским путем и преко интернет странице општине Прибој, због пандемије коронавируса.

Чланови Општинског већа на седници, 11.децембра, усвојили су и предлог Одлуке о новом ребалансу буџета општине Прибој у текућој години, трећи по реду, који сада износи 1.348.667.000, па је у односу на претходни ребаланс, због инвестиција које неће бити реализоване, буџет сада мањи за 68.548.000,00 динара, односно за 4,84%.

Прибојски већници утврдили су и кадровски план ОУ Прибој у наредној години, где су према речима начелника Ђорђа Дујовића, систематизована 54 радна места, а попуњена 43. Иначе, последњих година, сменом генерација, у значајној мери подмлађена је Општинска управа, високообразовним кадровима.

Нови износи општинских комуналних такси усклађени су са законским прописима, па ће повећања при регистрацији моторних возила бити минимална, од 10 до 100 динара, зависно од типа возила.

Чланови ОВ Прибој на својој седмој седници у овом сазиву, прихватили су и предлог Одлуке о плану генералне регулације градског подручја, затим извештај о раду Регионалне санитарне депоније „Бањица“ у 2019.години, као и допуну програма пословања истог предузећа, у 2020.години.

Општинско веће подржало је програме рада и пословања прибојских јавних предузећа и установа у наредној години, као и стратегије развоја социјалне заштите и унапређења предшколског васпитања и образовања на подручју општине Прибој, у наредном четворогодишњем периоду.