slideshow04

Болници Прибој донација Удружења Прибојаца из Београда

Иако протеклих месеци општина Прибој, Министарство здравља и Здравствени центар Ужице, доста улажу у прибојско здравство, бележимо и значајан број донација људи добре воље, који желе да здравственим установама у нашем граду помогну у борби са пандемијом корона вируса.

Тако су ових дана вредну донацију Болници Прибој уручили представници Удружења Прибојаца у Београду, у виду тзв. „центрифуге“, односно неопходног апарата за рад лабораторије. Болница Прибој је имала један овакав апарат, али пошто без њега нема рада у лабораторији, овај други ће им сигурно и олакшати и убрзати рад.

 

Удружење Прибојаца у Београду једно је од најстаријих и најагилнијих завичајних удружења у главном граду, организују бројне акције и манифестације, са циљем окупљања и дружења наших бивших суграђана али и иницирања њихове међусобне сарадње. Свој родни крај никада не заборављају, па отуда и ова хуманитарна акција за набавку апарата за лабораторију али и неопходних заштитних средстава.

Вредну донацију Болници Прибој уручио је Зоран Пешовић, председник Удружења Прибојаца у Београду, у пратњи једног од донатора и власника предузећа „Модел 5“ Звездана Пешовића, а представницима наших бивших суграђана, захвалили су се др Ивана Раковић испред Службе за лабораторијску дијагностику и др Предраг Терзић, директор Опште Болнице Прибој.