slideshow04

Првацима и предшколцима - Пажљивкова правила у саобраћају

Савет за безбедност саобраћаја општине Прибој у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Србије, у оквиру своје већ традиционалне акције, свим првацима и предшколцима у Србији, поклонио је књигу илити својеврсни уџбеник “Пажљивкова правила у саобраћају“, док су сви предшколци у Прибоју добили ову брошуру у виду Бојанке.

Књига је забавног и едукативног карактера, а идеја је да се на деци прилагођен начин, ђаци - прваци и забављају и едукују – за исправно и пре свега безбедно понашање у саобраћају, било да су пешаци или на други начин учесници у саобраћају.

 

Предшколци ПУ "Невен" добили су Бојанке, а малишани ће, такође, забављајући се и бојећи одређене знакове и саобраћајнице, учити да се правилно и безбедно понашају у саобраћају.

„Због пандемије корона вируса ова акција није спроведена, уобичајено, за време Дечје недеље, али је из истих разлога изостала и позоришна представа и гостовање популарног Пажљивка, који би се дружио са прибојским малишанима и на напосредан начин демонстрирао правила и безбедно понашање у саобраћају.“, рекла је Сања Мановић, чланица Савета за безбедност саобраћаја општине Прибој.

Она је додала да је ово само једна у низу од акција Савета намењених, пре свега деци, па је у прошлој години бесплатно подељено и 120 аутоседишта за децу, од укупно 320, колико их је до сада подељено.

Општински савет за безбедност саобраћаја Прибоја, поред превентивног деловања, доста ради и на побољшању путне инфраструктуре, како би се саобраћајна култура у нашем граду подигла на што већи ниво.

Иначе, Пажљивкова правила у саобраћају добила су 153 ђака првака у прибојским основним школама, а Бојанке 145 предшколаца у ПУ „Невен“.