slideshow04

Одржана 12. седница Општинског већа

Прибојски већници на седници, која је одржана 11.марта 2021.године, усвојили су први ребаланс буџета општине Прибој у овој години, који је већи у односу на основну одлуку о буџету за 88.238.000,00 динара или за 6,3 одсто и сада износи 1.487.116.000,00 динара.

Усклађивање прихода и расхода вршено је према потребама, које се очекују до краја године.

 

“У ребаланс је увршћен нови индиректни корисник буџетских средстава - Центар за развој услуга социјалне заштите, а до повећања је дошло и трасфером средстава од надлежних Министарстава за реконструкцију фискултурне сале у "Спортском центру" и наставку радова на "Стази здравља", од Старог Прибоја до Увца. ”, рекао је Славиша Јањушевић, руководилац Одељења за друштвене делатности, финасије и буџет.

Он је констатовао да је ребалансом дошло и до прерасподеле код неких капиталних инвестиција, чија је реализација започела у овој години, као што је комунална делатност, где је у току реконструкција градске пијаце у старом делу града, очекује се и набавка контејнера и возила за одвожење смећа, а планирана је и надокнада штете, као и средства за хумано збрињавање паса луталица са улица нашег града.

Чланови Општинског већа, без расправе, што претходних година није био случај, прихватили су предлог Комисије за расподелу средстава за клубове и организације у 2021.године. Буџетом општине за редовне програме у спорту предвиђено је 20 милиона динара, а за посебне програме планирано 7,5 милиона динара.

Готово без расправе, прихваћени су извештаји о раду ОУ Прибој и пет јавних установа, које су корисници буџетских средстава, а прихваћени су и предлози одлука од интереса за што транспарентније функционисање локалне управе као јавног сервиса грађана. Дата је и сагласност за покретање пројекта Јавног-приватног партнерства на “Замени старих светиљки у систему осветљења јавних објеката општине Прибој”.

Седница Општинског већа, била је у функцији седнице Скупштине општине Прибој, која ће бити одржана наредне седмице.