slideshow04

Филип Комарица поново председник Спортског савеза Прибоја

Спортски савез Прибоја јуче је добио ново старо руководство. На редовној скупштини спортске породице Прибоја, која броји 24 клуба, готово једногласно је дато поверење досадашњем руководству. Тако ће функцију председника Спортског савеза Прибоја и у наредном мандатном периоду обаваљати Филип Комарица, потпредседник је Харис Џидић, а секретар Денис Шарак. Изабран је и нови стари управни, као и надзорни одбор.

У протеклом мандатном периоду Спортски савез Прибоја је био организатор или суорганизатор око 150 манифестација и турнира, од школског, регионалног до републичког нивоа. Посебно се издвајају три - 55.Међуопштинске омладинске спортске игаре Тромеђе, као највећа манифестација аматерског спорта на Балкану, која окупља око 2500 спортиста из три државе, и којој је Прибој био домаћин 2018.године, као и генерално отварање Спортских игара младих за Србију, прошле године, где се окупило и близу 10 хиљада спортиста и грађана овог региона. У Прибоју се већ близу 60 година организују и Сеоске омладинске игре, чији је овогодишњи победник, екипа села Батковићи, учестовао у финалу Сеоских игара Србије и постао првак Србије.

Спортски савез Прибоја има веома добру сарадњу и са Спортским савезом Србије, као и са локалном самоуправом, која из свог буџета, процентулно, можда и највише у овом делу Србије, издваја новца за активности клубова спортске породице овог града.

Спортски савез Прибоја, први пут има и једног стипендисту, вишеструког државног и јуниорског првака Балкана у скоку у даљ, суперталентовану Јану Драгутиновић.