slideshow04

Одржавање депоније "Дубоки поток"

Проширење и адекватно одржавање депоније “Дубоки поток” у Друглићима, где поред Прибоја и Нове Вароши, привремено од половине новембра, комунални отпад одлажу и Пријепољци, док се не изгради трансфер станица са рециклажним двориштем на локацији “Бањица”, била је тема састанка у Прибоју челних људи ове три општине и директора комуналних предузећа.

Да би се онемогућило неовлашћено допремање комуналног отпада на депонију, често и животињског порекла и њено паљење, већ је урађена ограда и капија, поставља се и видео надзор, а од петка, 19. марта, уводи се и стално дежурство људи на депонији, наизменично из сва три комунална предузећа.

Према постигнутом договору и потписаном уговору, обавеза општине Пријепоље је проширење тела депоније “Дубоки поток” у Друглићима и реализација се очекује за 20-ак дана.

Према количини отпада која се допрема, депонију шест месеци одржава и пресипа земљом, ЈКП “Лим” из Пријепоља, затим три месеца ЈКП “Услуга” из Прибоја и последња три месеца у години ЈКП “3. септембар” из Нове Вароши.

Одлагање комуналног отпада на депонији “Дубоки поток” трајаће најмање две године, до изградње трансфер станице са рециклажом на локација “Бањица”, одакле ће се отпад из све три општине транспортовати до депоније “Дубоко” у Ужицу, где су такође у току пројектне активности на проширивању тела депоније.