slideshow04

Одржана 4. седница Скупштине општине Прибој

Одборници СО Прибој у уторак, 16.марта 2021.године, заседали први пут у овој години и четврти пут у овом скупштинском сазиву.

Током четворосатне, конструктивне и, на моменте, динамичне расправе, прибојски одборници разматрали су 23 тачке дневног реда, донели су одлуке и решења, прихватили програме и извештаје, дали сагласности и бавили се кадровском проблематиком.

На првој седници локалног парламента у 2021.годни и први ребаланс буџета, због одобрења појединих пројекта од стране надлежних министарстава. Буџет је повећан за нешто преко 88 милиона динара или 6,3 одсто, а увећана средства се односе на даљу изградњу пешачко - бициклистичке стазе, реконструкцију градске пијаце у Старом Прибоју и фискултурне сале у Спортском центру, ту су и средства за функционисање новоформиране установе “Центар за развој услуга социјалне заштите”, набавку контејнера и возила за одвожење смећа, као и новац за хумано збрињавање паса луталица. Буџет општине Прибој сада износи 1.487.116.000,00 динара.

Једна од новина, која је предвиђена буџетом, али још није заживела, је бесплатан јавни превоз на подручју општине Прибој, о чему је појашњење дао први човек општине.

“Спровели смо све процедуре, али се један од понуђача жалио републичкој Комисији за заштиту понуђача. И процес је у току. ”, рекао је председник Општине Прибој Лазар Рвовић.
Он је додао да је Општина упутила урегенцију, да се што пре процес оконча, што су данас урадили и председници свих месних заједница, јер је јавни превоз велика потреба грађана.

"Бесплатан јавни превоз је сигурно добра ствар, ефекти ће се видети тек кад крене реализација, а да нам је идеја била добра, потврђује и чињеница да је по нашем моделу већ кренуо бесплатан превоз у Пријепољу. ”, закључио је Рвовић.

Одборници су дали сагласност на кредитно задужење ЈП “Топлана” за реконструкцију топловода за даљински систем грејања, а данас је у министарству енергетике у Београду потписан уговор о реконструкцији подстаница.

Представници народа у локалној скупштини прихватили су и програм Фонда за заштиту животне средине, која су делом искоришћена за замену радиоактивних громобрана, планирана су средства и за мониторинг односно контролу ваздуха, као и замену неадекватних ложишта у индивидуалним домаћинствима.

Локална скупштина прихватила је и извештаје о раду у прошлој години Општинске управе и јавних установа у нашем граду - “Центра за социјални рад”, ”Спортског центра”, ”Звичајног музеја”, “Дома културе” и “Градске библиотеке”.

Дата је и сагласност на покретање поступка јавног - приватног партнерства за пројекат “Замена старих светиљки у систему осветљења јавних објекта у општини Прибој”.

Скупштина је донела и решења о именовању Сава Дерикоњића за вд директора “Завичајног музеја” а Мирослава Никитовића за вд директора новоформираног “Центра за развој услуга социјалне заштите”.

Једногласно, одоборници СО Прибој донели су и одлуку о успостављању сарадње и братимљењу са суседном општином Рудо.

На четвртом скупштинском заседању потврђен је одборнички мандат Амини Мишореп, са листе “Академик Муамер Зукорлић странка Правде и поверења”.