slideshow04

Представници три министарства данас у Прибоју

У посети општини Прибој, у среду 31.марта, боравили су представници три ресорна министарства, за три битне области и у нашој средини.

Тако су реализацију договорених, али и будућих пројеката, од значаја за ову локалну самоуправу, са руководством Општине, анализирали помоћник министра трговине, туризма и телекомуникација, Прибојац, Јасмин Хоџић, као и Енес Бухић и Сенад Махмутовић, државни секретари у Министарству грађевинарство, саобраћаја и инфраструктуре и Министарству пољопривреде.

“Ово није протоколарна већ радна посета, где смо анализирали договорене пројекте, које финасира држава. За нас је од значаја и пут до Кокиног Брода, али и аутопут од Пожеге до Котромана, реконструкција пруге Београд-Бар али и ареодром Поникве. ”, рекао је председник општине Прибој Лазар Рвовић и додао да у области руралног развоја морамо више да учинимо на едукацији наших грађана на селу, како би повлачили више средстава од државе и за пољопривреду и за сеоски туризам.

“Сви знамо да Прибој има значајне туристичке потенцијалне, да смо у близини атрактивних дестинација, па би било добро да, кроз обједињену понуду, наступамо и јединствено према потенцијалним туристима. ”, рекао је Јасмин Хоџић, помоћник министра трговине, туризма и телекомуникација.

“За развој привреде и пољопривреде, али и туризма, битна је путна инфрастуктура, а у првом плану данас је био путни правац Прибој - Кокин Брод, за чију се реконструкцију већ ради пројекат. ”, рекао је Енес Бухић, државни секретар у Министарству инфраструктуре.

Он је нагласио завршетак деонице аутопута до Пожеге, што ће и овом крају бити велика корист, а поготову када се наставе радови на траси аутопута до Котромана.

“Пољопривредници који желе да изграде стамбени објекат, да подигну засад или набаве комплетну механизацију и тракторе, моћи ће то да ураде ових дана, уз субвенције државе од 50 одсто, повољне кредите од 40 одсто и само 10 одсто учешћа. ”, казао је Сенад Махмутовић, државни секретар у Министарству пољопривреде, и позвао грађане Прибоја у руралним срединама, да искористе овај, веома практичан начин, решавања крупних инвестиција у пољопривреди.

Представници министарстава у пратњи домаћина из локалне самоуправе, обишли су и оштећену деоницу пута за Болницу и Дом здравља Прибој, где се ових дана очекује санација али и даља реконструкција, као и Рибарско насеље у изградњи, поред Лима на Потпећком језеру.