slideshow04

Спортске игре младих 2021 кренуле из Прибоја

Паљењем пламена радости и пријатељства у петак 9.априла, из Прибоја је кренуо овогодишњи, осми по реду караван Спортских игара младих за Србију. У питању је јединствена манифестација у овом делу Европе, која окупља децу основношкослког узраста, у Хрватској, БиХ и Србији.

Прибој је од пре три године члан породице СИМ, прошле године домаћин и чина Генералног отварања Игара, а ове године, случајно или не, спортски пламен Игара поново креће из Прибоја.

Такмичење је организовано уз поштовање епидемиолошких мера, није било посебног програма на отварању, али је било порука, челника СИМ за Србију, представника локалне самоуправе и Спортског савеза овог града, али и учесника и освајача медаља на овој јединствној причи игре, дружења и фер плеја.

У име града домаћина учеснике Игара поздравио је Борис Мрдовић, председник СО Приобој, у име каравана Игара Далиборка Делибашић, а у име техничког партнера на локалном нивоу, Филип Комарица, председник Спортског савеза Прибој.

Паљењу пламена радости и пријатества у наешм граду присуствовали су и Марија Михајловић, председница Дунав осигурања Спортских игара за Србију и Тихомир Гудић, регионални директор СИМ.

У граду на Лиму организовано је градско такмичење ученика основих школа из Прибоја, али и Пријепоља, Ужица и Нове Вароши. Они су се надметали у пет дисциплина - између две ватре, што је на неки начин и заштитни знак Игара, затим атлетици, одбојци, уличној кошарци и фудбалу.

Учестовало је преко 700 основаца, а најбољи по дисциплинама остварили су пласман на регионално такмичење током маја, одакле првопласирани одлазе на државно првенство Србије почетком јула, да би шампиони на државном првенству у свим дисциплинама, оверили визу за завршницу Игара у Сплиту, средином августа.

Спортске игре младих, као јединствена манифестација у региону, ове године у Хрватској слави вредан јубилеј- 25 година, у БиХ се одржавају по 11. пут, док је у Србији ово осма сезона.