slideshow04

Асфалтирана магистрала кроз Пољице

На иницијативу руководства локалне самоуправе, председника Општине, Лазара Рвовића и народног посланика Крста Јањушевића, а кроз план редовног годишњег одржавања, ЈП “Путеви Србије”, крајем протекле седмице кренули су радови на ревитализацији државног пута другог реда А 191, кроз насељено место Прибој.

С обзиром да овде коловоз није обнављан од 1968. године, дакле више од пола века, потреба је била евидентна, а ревитализација комплетног коловоза - неопходна.

Тако је у захвату тренутно око 13 000 квадрата магистралног пута кроз градско подручје, за шта ће бити утрошено 1600 тона асфалтне масе.

Најдужа деоница од 1264 метра дуж десне обале Лима, између два бетонска моста у новом делу града, асфалтирана је у понедељак, 12.априла. Појачано је било ангажовање механизације, камиона, ваљака и два финишера, наравно и људства, па је магистрала, ширине 6,5 метара, кроз приградско насеље Пољице, комплетно пресвучена новим асфалтним слојем. Саобраћај је био обустављен и преусмерен кроз нови део Прибоја, а неимари “Путева Ужице”, радили су без предаха, од јутра и увече до 22 сата, све док се посао није завршио.

Поред ове урађене деонице, за асфалтирање су припремљене још три краће деонице на државном путу, између два дела града, новим асфалтним застором пресвући ће се и раскрсница на Мостини и коловоз на мосту преко Лима, према Болници и Дому здравља, на задовољство возача изравњаће се и наборани део коловоза пре подвожњака према Глишиној води, а биће асфлтирана и оштећена деоница пута на Јармовцу, после скретања за Прибојску Бању.

Асфалтирање на овим деоницама уследиће, чим то временске прилике дозволе. Инвеститор су “Путеви Србије”, а радове изводе “Путеви Ужице”.